Pačių skaniausių kotletų receptai. Išbandykite kažką naujo!

Ar pabodo visuomet gaminti tuos pačius kotletus? Nesijaudinkite, pagaliau galėsite išbandyti kažką naujo! Šie kotletų receptai įkvėps naujiems patiekalams!

1. Kotletai su grybų padažu

Ingredientai:

  • neriebios maltos jautienos – 0,5 kg;
  • svogūnas – 1 vnt.;
  • kiaušinis – 1 vnt.;
  • vanduo – 100 ml;
  • grietinės – 2 valgomieji šaukštai;
  • džiūvėsėliai – 2 valgomieji šaukštai;
  • sausų krapų – saujelė.

Padažui:

  • grybai – 200 g;
  • česnakas – 3 skiltelės;
  • miltai – 2 valgomieji šaukštai;
  • vanduo – 1,5 stiklinės;
  • svogūnas – 1 vnt.;
  • druska – pagal skonį;
  • aliejus.

Gaminimas:

Grietinę sumaišykite su džiūvėsėliais, vandeniu ir mėsa ir visais kitais likusiais ingredientais. Kruopščiai išminkykite masę ir susukite nedidelius rutulėlius, apkepkite juos kelias minutes ant stiprios ugnies.

Tuomet sudėkite juos į kepimo formą ir kepkite apie 15 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kol kepa kotletai, padarykite padažą. Susmulkinkite česnaką, kepkite keletą minučių, tada sudėkite pievagrybius, supjaustytus skiltelėmis, šiek tiek vėliau suberkite susmulkintus svogūnus. Įpilkite aliejaus, likusio nuo keptų kotletų, sudėkite miltus ir išmaišykite.

Tada įpilkite vandens, įberkite druskos ir virkite keletą minučių, kol padažas sutirštės. Garnyrui prie kotletų galite patiekti ryžius arba bulves.

kotletų receptai

2. Kotletai su ryžiais

Ingredientai:

  • malta mėsa – 0,5 kg;
  • ryžiai – 0,5 valgomojo šaukšto;
  • druska – pagal skonį;
  • svogūnas – 1 vnt.;
  • malti juodieji pipirai – pagal skonį;
  • grietinės – 200 g;
  • vandens;
  • pomidorų pastos – 1 valgomasis šaukštas.

Gaminimas:

Susmulkinkite svogūną. Ryžius arba virkite, kol pusiau išvirs, arba valandą mirkykite vandenyje. Tuomet sumaišykite ryžius, maltą mėsą, svogūną, druską, pipirus.

Suformuokite kotletus ir sudėkite į keptuvę, suteptą grietine. Sudėkite ten visus likusius ingredientus, įpilkite vandens, gal stiklinę, gal šiek tiek daugiau. Būtina, kad padažas beveik uždengtų kotletus. Troškinkite ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug trisdešimt minučių.

kotletų receptai

3. Kotletai pomidorų padaže

Ingredientai:

  • Malta mėsa- 0,4 kg;
  • sūris – 100 g;
  • kiaušinis – 1 vnt.;
  • svogūnai – 1 vnt.;
  • česnakas – 2 skiltelės;
  • duona – 2-3 riekelės (100–150 g);
  • pienas arba grietinėlė – 2 valgomieji šaukštai;
  • žalumynai – pagal skonį;
  • garstyčios – 1 arbatinis šaukštelis;
  • druska, prieskoniai – pagal skonį.

Padažui:

  • Pomidorai – 2 vnt.;
  • svogūnai – 2 vnt.;
  • saldžioji paprika – 2 vnt.;
  • morkos – 1 vnt.;
  • pomidorų padažas – 3 valgomieji šaukštai;
  • pomidorų pasta – 2 valgomieji šaukštai.;
  • krakmolas – valgomasis šaukštas;
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • druska – pagal skonį;
  • žalumynai – pagal skonį;
  • malti juodieji pipirai – pagal skonį;
  • česnakai – 2 skiltelės;
  • vanduo arba sultinys – 300 ml.

Gaminimas:

Svogūnus ir česnaką susmulkinkite (galite sutrinti trintuvu). Tuomet į dubenį sudėkite susmulkintus česnakus ir svogūną, maltą mėsą ir mirkytos vandenyje (arba piene) duonos. Viską išminkykite. Tuomet įmuškite kiaušinį, sudėkite sūrį ir garstyčias. Susmulkinkite žalumynus ir taip pat sudėkite į dubenį. Vėl viską išminkykite, po to pagal skonį įberkite druskos bei pipirų. Tuomet formuokite norimo dydžio kotletus.

Kotletus apvoliokite miltuose, pakepkite ir laikinai atidėkite į šalį. Paruoškite padažą. Jam svarbu kuo smulkiau supjaustyti ar sutarkuoti ingredientus. Taigi, įkaitinkite aliejų ir jame lengvai apkepinkite svogūną, suberkite sutarkuotą morką, pakepkite porą minučių, sudėkite papriką ir pomidorus ir dar šiek tiek pakepkite. Tuomet įdėkite cukraus, druskos, pomidorų padažo ir pastos. Troškinkite padažą maždaug tris minutes.

Praskieskite krakmolą su 50 mililitrų vandens ir supilkite į padažą. Išmaišykite, įpilkite vandens arba sultinio (galima iš kubelio), sutrinkite žalumynus ir sudėkite susmulkintą česnaką. Uždenkite padažą dangčiu ir troškinkite 10 minučių.

Pagaliau ateina lemiamas momentas: sudėkite kotletus į padažą. Jie turi būti visiškai uždengti padažo. Uždenkite patiekalą dangčiu ir troškinkite dar 15 minučių. Patiekite su bet kokiu garnyru – ryžiais, daržovėmis, bulvėmis. Skanaus!

pusryčiai

Tikimės, kad kotletų receptai jums bus naudingi!

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].