Skani vištiena su ryžiais pagal „YouTube“ kanalo receptą, paruošta kitaip, nei esate įpratę. Rezultatas jus maloniai nustebins!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 svogūno
  • 2 morkų
  • 2 pomidorų
  • Augalinio aliejaus
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų, maltų raudonosios paprikos miltelių pagal skonį
  • 3 lauro lapų
  • Petražolių
  • 300 ml vandens
  • 400 g ryžių

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

Morkas nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais.

REKLAMA

Pomidorus nuplaukite, išimkite kietesnes dalis ir sutarkuokite rupia tarka.

REKLAMA

Kepimo indą ištepkite trupučiu aliejaus, į jį sluoksniuokite daržoves ir suberkite išspaustą česnaką.

Tada įpilkite pomidorų, druskos, pabarstykite raudonaisiais maltais pipirais, juodaisiais pipirais, įdėkite lauro lapus ir petražoles.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite ir į kepimo indą įpilkite vandens.

REKLAMA

Tada sudėkite vištienos šlauneles, kurias prieš tai reikėtų pasūdyti ir pagardinti prieskoniais.

Kiekvieną gabalėlį kruopščiai įtrinkite paruoštu padažu.

REKLAMA

Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Kepimo laikas yra apie 40 minučių.

REKLAMA

Tuo tarpu puode išvirkite ryžius.

REKLAMA

Po 40 minučių mėsą apverskite kepimo formoje taip, kad viršutinė dalis būtų panardinta į padažą.

Kepkite dar 12 minučių.

REKLAMA

Po kepimo išimkite vištieną iš kepimo skardos.

REKLAMA

Įdėkite virtus ryžius į padažą nuo vištienos.

REKLAMA

Gerai išmaišykite ir galėsite patiekti ant stalo.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo medžiaga:

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].