Net paprastas bulves galite paversti gardžiu prancūziško skonio patiekalu. Galite būti tikri, kad kartą paragavę šio skanėsto, negalėsite jo atsivalgyti!

REKLAMA

Šias bulves vadiname prancūziškomis arba paryžietiškomis bulvėmis, ir jos tikrai labai skanios!

REKLAMA

Česnakų užpilas suteikia bulvėms subtilaus skonio.

Be to, jos daug lengviau virškinamos nei klasikinės bulvių salotos su majonezu.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 750 g mažesnių šviežių bulvių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Prieskonių pagal skonį

Padažui:

REKLAMA
  • 1 didelės česnako skiltelės
  • 70 ml augalinio aliejaus
  • 2 šaukštų Dižono garstyčių
  • 2 šaukštų obuolių sidro acto
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių
  • 1 valgomo šaukšto cukraus

Gaminimo eiga:

Smulkiai supjaustykite petražoles.

REKLAMA

Nuplautas bulves perpjaukite per pusę.

REKLAMA

Sudėkite į didelį dubenį.

Ant bulvių užpilkite alyvuogių aliejaus.

REKLAMA

Įberkite druskos ir pipirų.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite.

Tada sudėkite bulves į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

REKLAMA

Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, 220 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Kol bulvės kepa orkaitėje, paruoškite padažą.

Sumaišykite sutrintą česnaką su actu, cukrumi, garstyčiomis ir aliejumi.

REKLAMA

Iškeptas bulves sudėkite į dubenį.

REKLAMA

Sumaišykite su padažu.

Pabarstykite petražolėmis ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Galite patiekti.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].