Pagal šį receptą gaminti cukinijas drąsiai galima iki pat rudens – tikrai nenusibos. Pats receptas yra labai paprastas. Dėl prieskonių gausos ir skanios plutelės šios cukinijos tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kaip visavertis patiekalas.
REKLAMA
3 didelėms cukinijoms reikės:
- 2 šaukštų grietinės
- 4 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio druskos, tiek pat paprikos, džiovinto česnako ir Provanso žolelių
- 2 šaukštų džiūvėsėlių
Cukinijas supjaustykite garbanotu daržovių pjaustytuvu (neprivaloma, galite supjaustyti tiesiog aštriu peiliu). Susmulkinkite česnaką, sudėkite į kepimo indą.
REKLAMA
Ant viršaus suberkite sudėtyje nurodytus prieskonius, džiūvėsėlius, sudėkite grietinę ir išmaišykite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Nors patiekalas labai lengvas, jis pakankamai sotus. Išbandykite!
REKLAMA
Skanaus!
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].