Tai yra puikus šventinis patiekalas, kuris tikrai nudžiugins jūsų namiškius ir atvykusius svečius. Galite net neabejoti, kad svečiai ims prašyti šio patiekalo recepto: būkite tam pasiruošę!

REKLAMA

Kokia šio patiekalo sėkmės paslaptis? Grybų įdaras mėsą paverčia neįtikinėtinai aromatinga, o įvairūs prieskoniai suteikia jai aitrumo. Sūris ir šoninė paverčia šį patiekalą tiesiog neprilygstamu!

REKLAMA

Ruošdami šį patiekalą, naudokite kietąjį sūrį. Jei pageidaujate, galite jį pakeisti mocarela arba suluguni sūriu, tačiau tuomet reikės reguliuoti į patiekalą dedamos druskos kiekį: nepamirškite, kad suluguni yra gana sūrus produktas.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 450 g kiaulienos nugarinės
  • 200 g šoninės
  • 0,3 arb. š. čiobrelių
  • 0,5 arb. š. paprikos miltelių
  • 0,3 arb. š. druskos
  • Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 1 arb. š. česnako miltelių
  • 1 svogūno
  • 4 grybų
  • 50 g kietojo sūrio
  • 1 česnako skiltelės
  • Saulėgrąžų aliejaus (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Nedideliame inde sumaišykite džiovintą česnaką su paprika, čiobreliais, maltais juodaisiais pipirais ir druska.

REKLAMA

Kiaulienos nugarinės viduryje padarykite įpjovą.  Iš visų pusių ištrinkite prieskonių mišiniu.

REKLAMA

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi 2 minutes.

REKLAMA

Grybus supjaustykite griežinėliais. Nulupkite ir išspauskite česnako skiltelę.  Suberkite į keptuvę su svogūnais.

REKLAMA

Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus. Kepkite 5 minutes. Nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite.

REKLAMA

Ant stalo patieskite folijos sluoksnį, ant jo – pergamentą. Išdėliokite šoninės juosteles. Ant viršaus uždėkite kiaulienos nugarinę. Dėkite grybų ir svogūnų įdarą.

REKLAMA

Kietąjį sūrį supjaustykite plonais griežinėliais. Uždėkite ant grybų viršaus. Užlenkite šoninės galus.

REKLAMA

Pirmiausia suvyniokite mėsą į pergamentą, o tada –  į foliją. Suformuokite ritinį. Palikite 20 minučių kambario temperatūroje. Kepimo skardą padenkite pergamentu. Ant jo dėkite mėsą. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, kepkite 30 minučių.

REKLAMA

Nuimkite foliją ir pergamentą. Pašaukite  į orkaitę ir kepkite dar 10 minučių.

REKLAMA

Šį mėsos patiekalą labai skanu valgyti su keptomis bulvėmis. Pagaminti šį garnyrą tikrai nesunku! Nuskuskite bulves ir supjaustykite griežinėliais. Bulves pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir paprikos milteliais. Sumaišykite su 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus. Bulves išdėliokite ant kepimo skardos kartu su kiauliena. Mėsa ir garnyras bus paruošti vienu metu. Skanaus!

REKLAMA

 

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].