Originalūs sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena. Tik pažiūrėkite, kokie gražūs ir skanūs!

Ką jums primena šie pyragėliai? Ar tik ne siūlų kamuoliukus? Taip, šie originalūs sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena yra panašūs į žaismingus siūlų kamuoliukus. Jie ne tik gražiai atrodo, bet ir yra labai gardūs. Paragaukite!

REKLAMA

Sudėtis

  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 1 svogūnas
  • 100 g sūrio
  • 2-3 šaukštai aliejaus
  • druska pagal skonį
  • 300 g vištienos faršo
  • 3 kiaušiniai
  • 0,5 šaukštelio muskato
  • žalumynai
  • malti juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimas

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepkite karštame aliejuje, kol pagels.

REKLAMA

Keptą svogūną suberkite į faršą, pridėkite 1 kiaušinio baltymą, muskatą, druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite rankomis.

REKLAMA

2 kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Sutarkuokite sūrį stambia tarka ir supjaustykite žalumynus. Sumaišykite ingredientus.

REKLAMA

Maltą mėsą padalykite į 4 (ar daugiau) gabaliukus. Iš jų suformuokite paplotėlį ir jo centre įdėkite įdaro. Surinkite kraštus į vidų ir padarykite rutulį.

REKLAMA

Atšildytą tešlą iškočiokite viena kryptimi, tada išilgai supjaustykite plonomis juostelėmis.

REKLAMA

Apvyniokite mėsos kukulius tešlos juostomis taip, kad jie būtų panašūs į kamuoliukus. Sudėkite į kepimo skardą, išteptą aliejumi.

REKLAMA

Išplakite trynį ir aptepkite kamuoliukus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 40-50 minučių.

Patiekite su mėgstamu padažu arba valgykite vienus.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].