Mielinė tešla yra tirštesnės tekstūros, nei tradicinė. Todėl blynai yra storesni ir kepimas trunka ilgiau, tačiau rezultatas to vertas.
REKLAMA
Jums reikės:
- 250 g paprastų miltų
- 500 ml pieno
- 15 g mielių
- 2 kiaušinių
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus
- Žiupsnelio druskos
- Aliejaus
Gaminimo eiga:
REKLAMA
Įdėkite sutrintas mieles į 100 ml pieno ir išmaišykite.
REKLAMA
Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.
REKLAMA
Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
REKLAMA
Į trynius įmaišykite pieną su mielėmis, tada po truputėlį suberkite miltus ir supilkite likusį pieną.
Galiausiai švelniai įmaišykite gerai išplaktus kiaušinių baltymus ir palikite 15 minučių pastovėti.
REKLAMA
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite plonus blynus iš abiejų pusių apie 2 minutes, kol jie įgaus auksinę spalvą.
Skanaus!
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].