Taip skaniai jūs dar negaminote!

REKLAMA

Ingredientai:

  • Saldžios paprikos – 4 vnt.
  • Grikiai – 1/2 puodelio
  • Adyghe sūris – 150 g
  • Morkos – 1 vnt.
  • Grietinė – 1/2 puodelio
  • Ghee sviestas – 3 šaukštai
  • Garstyčios – 1 valgomojo šaukšto
  • Druskos – 1 šaukštelis
  • Malti juodieji pipirai – 1/2 šaukštelio
  • Ciberžolės – 1/2 šaukštelio
  • Kuminas – 1/2 šaukštelio
  • Petražolės
  • Krapai

Paruošimas:

REKLAMA
  1. Rupia tarka sutarkuokite morkas.
  2. Grikius nuplaukite, pirštais sutrinkite sūrį į trupinius.
  3. Kepkite kuminus augaliniame aliejuje, kol jie išbrinks.
  4. Tada įpilkite maltų juodųjų pipirų ir ciberžolės.
  5. Dar įdėkite tarkuotų morkų ir šiek tiek patroškinkite.
  6. Sudėkite sūrį, išmaišykite ir kepkite 5 minutes.
  7. Tada įdėkite grikių, įpilkite vandens santykiu 1:2, druskos pagal skonį, uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies.
  8. Išvalykite paprikas nuo šerdies ir sėklų, nukirpkite viršuje esančią uodegėlę.
  9. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad paprikos taptų minkštesnės ir įdarykite jas grikiais, pagardintais ghee sviestu.
  10. Paprikas labai glaustai sudėkite ant kepimo skardos, pateptos augaliniu aliejumi.
  11. Troškinkite 180°C temperatūroje 10 minučių.
  12. Paruoškite padažą: maišytuvu sumaišykite grietinę, garstyčias ir smulkintus žalumynus.
  13. Padažą supilkite ant paprikų ir pašaukite į orkaitę dar 10 minučių.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].