Daugelis moterų, norinčių išlaikyti gerą išvaizdą, užduoda klausimą: ar reikia visiškai atsisakyti desertų? Kai kas tvirtai laikosi savo nuomonės. O štai dietologai sako, kad net ir laikantis dietos galima kasdiena suvalgyti gabalėlį deserto, kad būtų geresnė nuotaika. Siūlome fitneso trenerio iš Baltarusijos desertą, kurio visos sudedamosios dalys yra gerai apgalvotos ir neleis jums sustorėti.

REKLAMA
Kilogramas obuolių

Pradėsim nuo sudėtinių dalių.

– 4 kiaušiniai (jei dideli) arba 5 (jei mažesni)
– 25 gramai cukraus, sumaišyto su arbatiniu šaukšteliu vanilino
– 1 stiklinė viso grūdo kvietinių miltų (eksperimentas su ruginiais mitais taip pat pavyko), sumaišytų su kepimo milteliais (jis būtinas, nes pilno grūdo miltai nėra tokie purūs, kaip aukščiausios rūšies)
– 1 kilogramas obuolių
– 100 gramų džiovintų abrikosų

REKLAMA

Kaip pyragui supjaustyti džiovintus abrikosus? Nepjaustom per stambiai, tegul tai bus pistacijos riešuto dydžio gabalėliai. Šio patiekalo pliusas, kad jam tiks bet kokie džiovinti abrikosai, netgi tie, kurie, kaip sakoma, yra netinkami kompotui. Su džiovintais abrikosais pyragas bus daug skanesnis. Nepamirškite gerai jų nuplauti.

Džiovinti abrikosai

Svarbu! Nereikia stebėtis cukraus kiekiu: šiandien net ne patys aršiausi sveikos gyvensenos mėgėjai žino, kad obuoliuose esanti fruktozė – tai tas pats cukrus, tik dėl skaidulinių medžiagų jis įsisavinamas lėčiau ir nekenkia kasai bei liemens ir klubų linijoms.

REKLAMA

Taigi, kodėl į pyragą, kuriame yra 1 kilogramas obuolių, dar reiktų dėti ir cukraus? Patikrinta: bus pakankamai saldu. Tačiau truputėlio cukraus visgi reikia: klasikinė biskvitinė tešla – tai kiaušiniai, išplakti su cukrumi.

Išimame obuolių sėklyną

Nenuostabu – visas kilogramas obuolių. Sveikame pyrage turi būti labai daug obuolių ir labai mažai tešlos. Tai yra sveiko produkto esmė! Prisimenate, kaip kaime mėgome močiutės keptus obuolius? Ir jų niekada nebūdavo per daug. O mažas tešlos kiekis sujungs obuolius, kad gaminys atrodytų kaip pyragas.

REKLAMA
Obuolius smulkiai supjaustome, bet nenulupame žievelės

Kodėl nereikia nulupti žievės? Būtent joje yra visi naudingi obuolių vitaminai, be to tai yra ta pati ląsteliena, kuri skatina lėtesnį cukraus įsisavinimą.

Sudėtinės tešlos dalys

Išplakame šviežius kiaušinius, dedame cukrų ir vaniliną, ir dar kartą gerai išplakame. Plakant mikseriu, prireiks 3 minučių.

REKLAMA

Leidžiame gautai masei pastovėti 5 minutes. Jūsų akyse išplakta masė taps puresnė ir balta.

Tik 25 gramai cukraus
5 kiaušiniai
Gaminame tešlą
Gaminame tešlą

Dedame miltus, kurie iš anksto buvo sumaišyti su kepimo milteliais.

REKLAMA
Plakame tešlą su kepimo milteliais
Plakame tešlą su miltais

Miltus persijojame ir po truputį beriame. Kadangi pilno grūdo miltai yra sunkūs, palyginus su įprastais aukščiausios rūšies kvietiniais miltais, todėl sijojant jie prisipildys deguonimi, kas yra naudinga mūsų kepiniui.

Maišome tešlą su obuoliais

Kaip teisingai sumaišyti tešlą su obuoliais ir džiovintais abrikosais? Vaisių bus labai daug, todėl į indą su tešla pilame obuolius bei džiovintus abrikosus ir viską išmaišome su šaukštu.

REKLAMA
Ištepame kepimo indą

Viską pilame į kepimo indą ir kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje vieną valandą ir dvidešimt minučių.

Sveikas pyragas yra paruoštas
Sveikas pyragas paruoštas

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].