Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 180-200 g sviesto arba margarino
  • 500 g miltų
  • 1 kiaušinio
  • 180-200 g cukraus
  • 1-2 valg. š. grietinės
  • 1 arb. š. kepimo miltelių

Įdarui:

REKLAMA
  • 2 pakelių po 40 g vanilinio pudingo miltelių
  • 3-5 valg. š. cukraus
  • 700 ml pieno
  • 5-6 obuolių
  • 2-4 valg. š. džiūvėsėlių

Kaip gaminti?

  1. Išsijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą arba margariną. Viską gerai išmaišykite.
  2. Įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, įdėkite grietinės. Minkykite tešlą rankomis.
  3. Padalinkite tešlą į dvi dalis ir 1 valandą palaikykite šaldytuve.
  4. Iškočiokite vieną tešlos dalį, pabarstykite džiūvėsėliais ir įdėkite į kepimo formą.
  5. Nuluptus obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite ant džiūvėsėlių.
  6. Paruoškite įdarą. Pudingo miltelius su cukrumi ištirpinkite 200 ml pieno ir supilkite į likusį verdantį pieną.
  7. Virkite iki pirmųjų burbuliukų, ir iš karto užpilkite ant obuolių.
  8. Iškočiokite antrąją tešlos dalį, supjaustykite juostelėmis ir sudėkite ant įdaro.
  9. Kepkite 180°C temperatūroje 40-45 min.
  10. Paruoštą pyragą atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].