Obuolių pyrago receptų yra labai daug, bet tokio dar nesu bandžiusi! Riešutų trupiniai kepiniams suteikia ypatingo trapumo. Traškus viršus ir švelni tešla kartu su sultingais obuoliais ir apelsino žievelių aromatu – neįmanoma neparagauti! 

REKLAMA

Jei norite paruošti įdarą, turite supjaustyti obuolius kubeliais ir apibarstyti juos apelsino žievelėmis, o tada – skaitykite žemiau esančią instrukciją…  Gardus ir skanus skanėstas! Rekomenduoju prie arbatos ar kavos, taip pat pusryčiams, pietums, vakarienei, užkandžiui ar atvykus svečiams. Pyragas universalus, lengvai paruošiamas, o gaminimo metu sklindantis aromatas varo iš proto!

Šiandien atskleisime, kaip gaminti obuolių ir susmulkintų riešutų  pyragą, kuris tiesiog tirpsta burnoje! 

REKLAMA

Ingredientai 

REKLAMA

125 g sviesto 

150 g cukraus 

REKLAMA

1 šaukštas vanilinio cukraus 

1 kiaušinis 

REKLAMA

350 g miltų 

4 obuoliai 

REKLAMA

1 šaukštas apelsino cedros

1 šaukštelis kepimo miltelių  

REKLAMA

0,5 stiklinės riešutų (lazdyno arba graikinių) 

žiupsnelis druskos 

REKLAMA

cukraus pudros pagal skonį 

  

REKLAMA

GAMINIMO EIGA 

  • Giliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus – miltus, kepimo miltelius ir druską. Gerai viską išmaišykite.

REKLAMA
  • Į gautą masę įdėkite šalto sviesto. Sviestą ir miltus sutrupinkite.

  • Atskirame inde išplakite kiaušinį su 120 gramų cukraus. Gautus trupinius sumaišykite su skystu mišiniu. Turėtų gautis trupininė trapi tešla.

REKLAMA
  • Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Obuolius pabarstykite apelsino cedra. Viską gerai išmaišykite. Į keptuvę suberkite likusį cukrų (30 gramų). 

  • Keptuvėje ištirpinkite cukrų, tada suberkite troškinimui paruoštus obuolius. Atkreipkite dėmesį, kad obuolius reikia troškinti, kol jie šiek tiek suminkštės. 
  • Paimkite nuimamą kepimo formą, ant dugno patieskite kepimo popierių arba ištepkite formą nedideliu gabalėliu sviesto. Tešlą reikia padalinti į dvi dalis.

REKLAMA
  • Į formą įdėkite vieną tešlos dalį, išlyginkite ir lengvai suspauskite. Tada ant viršaus uždėkite obuolių masę. 
  • Į antrąją tešlos dalį suberkite iš anksto pakepintus ir susmulkintus lazdyno ar graikinius riešutus, išmaišykite. Tešlą su riešutais dėkite ant obuolių masės. Pabarstykite vaniliniu cukrumi. 

  • Pyragą kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes. Ar pyragas iškepė patikrinkite dantų krapštuku ar degtuku. 
  • Paruoštą pyragą atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra. Gero apetito!

REKLAMA

Šis orkaitėje kepto obuolių pyrago receptas turėtų būti jūsų auksinių obuolių pyragų kolekcijoje. Būtinai išbandykite ir įsitikinsite patys! 

Čiupkite obuolius ir kitus ingredientus, iškepkite šį kvapnų skanėstą ir pakvieskite draugus išgerti arbatos! 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].