Išbandykite šį neįtikėtinai skanų obuolių pyragą su pudingu ir plakta grietinėle! Jis toks skanus, kad norėsite jį kepti kasdien. Sultingas ir purus, todėl niekas negali jam atsispirti.

REKLAMA

Išbandykite šį „YouTube“ kanalo receptą.

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • 60 g paprastų miltų
  • 30 g kukurūzų krakmolo
  • 3 kiaušinių
  • 75 g cukraus pudros
  • 25 g ištirpinto sviesto
  • Žiupsnelio druskos

Obuolių įdarui:

  • 800 g obuolių (nuluptų ir be kauliukų)
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 3 šaukštų cukraus
  • 1/2 citrinos
  • 20 g kukurūzų krakmolo
  • 100 ml obuolių sulčių

Pudingui:

REKLAMA
  • 1 pakelio vanilinio pudingo (miltelių) (37 g)
  • 500 ml pieno
  • 40 gramų cukraus

Gaminimo eiga:

Pirmiausia atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

REKLAMA

Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos plakite iki purios masės.

REKLAMA

Kiaušinių trynius sumaišykite su cukraus pudra ir išplakite iki putų.

Dabar į kiaušinių trynių plakinį įmaišykite kiaušinių baltymus ir sumaišykite abi mases.

REKLAMA

Sumaišykite 60 g miltų su 30 g kukurūzų krakmolo ir įmaišykite į išplaktą masę.

Tada supilkite ištirpintą sviestą.

REKLAMA

22 x 22 cm dydžio kepimo indą patepkite riebalais ir pabarstykite miltais.

REKLAMA

Tada į jį supilkite paruoštą tešlą ir tolygiai paskirstykite.

Įdėkite į įkaitintą iki 180°C temperatūros orkaitę, bet NEATIDARINĖKITE orkaitės durelių!

REKLAMA

Tuo tarpu iš pusės citrinos išspauskite sultis.

REKLAMA

Iš obuolių išimkite sėklas ir juos nulupkite.

Supjaustykite juos nedideliais gabalėliais ir užpilkite citrinos sultimis.

REKLAMA

Supjaustytus obuolius sudėkite į keptuvę, apibarstykite 3 šaukštais cukraus, išmaišykite ir kepkite karštoje keptuvėje, kol cukrus ištirps.

REKLAMA

Tada įmaišykite cinamoną.

REKLAMA

Uždenkite keptuvę ir kepkite apie 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Tuo tarpu dubenėlyje sumaišykite 50 ml obuolių sulčių su kukurūzų krakmolu ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Į keptuvę su obuoliais supilkite likusias grynas obuolių sultis ir krakmolą.

REKLAMA

Virkite, kol skystis sutirštės.

Ant iškeptos tešlos sluoksniuokite obuolius.

REKLAMA

Paskleiskite iki krašto ir paspauskite.

Dabar paruoškite vanilinį pudingą.

REKLAMA

Nedideliame kiekyje pieno išmaišykite pudingo miltelius ir cukrų, likusį pieną pašildykite puode ir nuolat maišydami supilkite pudingo mišinį.

REKLAMA

REKLAMA

Išvirkite kremą ir užpilkite jį ant pyrago viršaus.

Uždenkite plastikine plėvele ir 2 valandas laikykite šaldytuve.

REKLAMA

Jei mėgstate plaktą grietinėlę, ant torto viršaus galite padaryti papildomą plaktos grietinėlės sluoksnį.

Įtarkuokite maždaug dvi eiles baltojo šokolado.

REKLAMA

Sumaišykite plaktą grietinėlę (250 ml) su pakeliu vanilinio cukraus ir grietinėlės standiklio pakeliu.

REKLAMA

Išplakite grietinėlę ir paskirstykite ją ant kremo sluoksnio, šakute padarykite bangų raštą ir apipilkite baltuoju šokoladu.

Visą gaminimo eigą rasite pridėtame vaizdo įraše:

REKLAMA

Mėgaukitės!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].