Obuolių pyragas su pienu. Švelnus skonis pakerės kiekvieną!

Obuolių pyragas su pienu yra toks paprastas, kad jį pagaminti gali net pradedantieji kulinarai. Tačiau jo skonis iš ties nepaprastas!

REKLAMA

Jums reikės:

5 vidutinio dydžio obuolių;

REKLAMA

4 kiaušinių;

350 gramų miltų;

REKLAMA

350 ml pieno;

Kepimo miltelių (2 šaukštelių);

REKLAMA

200g cukraus;

100 ml saulėgrąžų aliejaus;

REKLAMA

Vanilinio cukraus (1 šaukštelio).

Gaminimas:

REKLAMA

Sumaišykite 4 kiaušinius su 200 g paprasto cukraus ir 1 šaukšteliu vanilinio cukraus, plakite iki baltų putų konsistencijos. Tada į gautą mišinį supilkite pieną ir augalinį aliejų, gerai išmaišykite.

Obuolių pyragas su pienu

REKLAMA

Išsijokite miltus, tada sumaišykite su kepimo milteliais ir įberkite žiupsnelį druskos. Tada sumaišykite su gautu kiaušinių mišiniu. Maišykite tešlą, turėtumėte gauti tirštą mišinį, kuris atrodo kaip grietinė.

Obuolių pyragas su pienu

REKLAMA

Nuplaukite ir nulupkite obuolius, perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Dalį obuolių sudėkite į formos apačią, palikite likusius. Supilkite tešlą į formą. Likusius obuolius supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant pyrago viršaus.

Obuolių pyragas su pienu

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros, ir kepkite, kol pyragas įgaus auksinį atspalvį. Kaip obuolių pyragas iškeps, palikite jį šiek tiek atvėsti ir prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra, kad jis būtų gražesnis ir skanesnis!

Obuolių pyragas su pienu

REKLAMA

Obuolių pyragas. Greitas ir nepaprastai skanus desertas

Obuolių pyragas. Greitas ir nepaprastai skanus desertas

Šis obuolių pyragas yra labai minkštas ir švelnus bei sultingas. Jis paruošiamas paprastai ir greitai, o jam abejingų tiesiog nėra!

REKLAMA

Obuolių, cinamono ir razinų aromatų derinys namuose sukuria neįtikėtinai šiltą ir šventinę atmosferą! Jei kepsite jį prieš miegą, vėliau miegosite tarsi obuolių ir cinamono debesyje. O ryte visi turės geriausius pusryčius !

Obuolių pyragas

REKLAMA

OBUOLIŲ PYRAGAS SU GRIETINE

Šiandien papasakosime, kaip iškepti skanų obuolių pyragą su grietine, kuris nepaliks abejingo net išrankiausio gurmano!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 200 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 300 g grietinės
  • 250 g miltų
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 rūgščių obuolių
  • 100 g razinų
  • žiupsnelio druskos

Trupiniams:

  • 20 g sviesto
  • 3 šaukštų cukraus
  • 3 šaukštų miltų
  • 0,5 šaukštelio cinamono

Obuolių pyragas

Gaminimas:

Patogiame inde kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakite iki purių putų.

REKLAMA

Į kiaušinius įpilkite grietinę ir ištirpintą sviestą. Gerai plakite mikseriu 5 minutes.

REKLAMA

Obuolių pyragas

Atskirai sumaišykite miltus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius. Išmaišykite ir įpilkite sausą mišinį į skystį. Maišykite tešlą, ji turėtų gautis gana tiršta.

REKLAMA

Užpilkite razinas karštu vandeniu, palikite 5-10 minučių. Nusausinkite razinas ant popierinio rankšluosčio. Supjaustykite obuolius.

REKLAMA

Obuolių pyragas

Kepimo indą sutepkite nedideliu gabalėliu sviesto, įpilkite pusę tešlos. Išlyginkite mediniu šaukštu. Tada sudėkite obuolius per visą formą, užpilkite ant obuolių razinas.

REKLAMA

Supilkite likusią tešlą ant obuolių su razinomis, išlyginkite šaukštu.

REKLAMA

Obuolių pyragas

Norėdami paruošti trupinius, patogiame inde sumaišykite sviestą, cukrų, miltus ir cinamoną (nebūtina). Viską susmulkinkite į mažus trupinius. Šiais trupiniais apibarstykite pyrago viršų.

REKLAMA

Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros 45-50 minučių, kol iškeps.

REKLAMA

Obuolių pyragas

Štai viskas, obuolių pyragas yra iškeptas. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].