Lėkštėse greitai neliks nė kąsnelio!

REKLAMA

Tai iš tiesų nuostabus obuolių pyragas. Jį sudaro keli sluoksniai kremo, tačiau desertą pagaminti lengva ir tai pavyksta padaryti labai greitai. Jis skanus ir subtilaus skonio. Pasiruoškite ir nesigailėsite!

Norint jį paruošti, jums reikės:

REKLAMA

Įdarui:

  • 1,5 kg saldžiųjų obuolių
  • 50 g sviesto
  • 2 šaukštų vanilinio cukraus
  • 1/3 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 1/4 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 1 arbatinio šaukštelio apelsinų žievelės

Sausainių tešlai:

REKLAMA
  • 4 stiklinių kvietinių miltų
  • 5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 5 stiklinės cukraus
  • 250 g sviesto
  • 3 trynių
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų grietinėlės
  • 2 šaukštų kakavos

Kremui:

  • 1 pakelio citrinų želė
  • 5 stiklinės vandens
  • 5 stiklinės pieno
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 pakelio kreminio pudingo
  • 200 g plaktos grietinėlės 30%

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Sausainių tešla:

  1. Kvietinius miltus persijokite į dubenį ir sumaišykite su cukrumi ir kepimo milteliais.
  2. Sumaišykite su šaltu sviestu, tada sudėkite kiaušinius, kiaušinių trynius ir grietinėlę.
  3. Užminkykite tešlą ir padalinkite ją pusiau.
  4. Tešlos dvi dalis sudėkite į dvi kepimo skardas (21 x 25 cm).
  5. Skardą geriausia iškloti kepimo popieriumi, kad jis išsikištų per kraštus.
  6. Padėkite į šaldytuvą.
  7. Į antrąją tešlos dalį įberkite į kakavą ir maišykite, kol ingredientai susijungs.
  8. Apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldiklį, kol paruošite obuolius.

Įdaras:

REKLAMA
  1. Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
  2. Puode su storu dugnu ištirpinkite sviestą ir sudėkite griežinėliais supjaustytus obuolius.
  3. Sudėkite vanilinį cukrų, citrinos sultis ir prieskonius.
  4. Jei obuoliai nepakankamai saldūs, galite įdėti šiek tiek baltojo cukraus.
  5. Troškinkite, kol obuoliai suminkštės, o sultys išgaruos. Po to reikėtų juos atvėsinti.
  6. Pusę obuolių sudėkite ant vieno iš kepimo skardos lakštų ir išlyginkite.
  7. Ant viršaus daržovių tarka sutarkuokite pusę šaldytuve atidėtos tešlos.
  8. Tą patį padarykite ir su antrąja kepimo skarda.
  9. Dėkite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.
  10. Iškepus įdėkite antrąją kepimo skardą su įdaru.
  11. Atvėsinkite ir išimkite iš kepimo skardos, pašalindami kepimo popierių.

Kremas:

  1. Ištirpinkite želę pusėje stiklinės karšto vandens.
  2. Jei želatina nespėja ištirpti, galite ją šiek tiek pakaitinti.
  3. Supilkite pieną į puodą, nupilkite nedidelę jo dalį, kurioje reikės įmaišyti pudingo miltelius.
  4. Pieną pasaldinkite cukrumi ir išvirkite iš jo pudingą.
  5. Nuimkite nuo ugnies ir supilkite ištirpintą želė.
  6. Maišykite, kol viskas susijungs į vientisą masę.
  7. Uždenkite maistine plėvele ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
  8. Išplakite gerai atvėsusią grietinėlę ir dalimis supilkite į pudingą.
  9. Pirmąjį paplotėlį su įdaru patepkite grietinėle ir atsargiai ant viršaus uždėkite antrąjį paplotėlį su įdaru.
  10. Lengvai paspauskite ir palikite šaldytuve atvėsti.
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].