Šio skanėsto paslaptis – gausus įdaras ir lengva, vos pastebima tešla. Kepti obuoliai gali nesunkiai tapti skanaus pyrago, daug įdomesnio nei įprasta šarlotė, pagrindu. Šio skanėsto paslaptis – gausus įdaras ir lengva, vos pastebima tešla.

REKLAMA

Iš karto supjaustykite du nuluptus obuolius mažais griežinėliais tiesiai į keptuvę. Supilkite į juos pusės citrinos sultis, tai neleis obuoliams patamsėti. Įdėkite dar šaukštą cukraus, tiek pat sviesto, padėkite keptuvę ant viryklės.

REKLAMA

Kepame obuolius, nuolat maišydami ant šiek tiek mažesnės nei vidutinė ugnies. Po 3 minučių obuolius užpilkite šaukšteliu cinamono. Įdėkite šaukštą abrikosų uogienės. Išmaišykite, pakepinkite dar 2 minutes ir išjunkite ugnį.

REKLAMA

Leiskite obuoliams atvėsti keptuvėje. Tuo tarpu greitai užminkykite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinį, įpilkite 40 gramų cukraus, arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus, 6 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite 180 gramų miltų. Iš pradžių viską išmaišykite šaukštu, tada rankomis išminkykite tešlą.

Jums nereikia tešlos atšaldyti. Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis. Pirmąja išklojame kepimo formos dugną, į ją perkeliame obuolius iš keptuvės, ant stambios trintuvės sutarkuojame antrąją tešlos dalį.
Dedame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Pagal šį receptą paruoštą pyragą rekomenduojame patiekti su kaušeliu vanilinių ledų, kaip ir klasikinę šarlotę.
Linkime gero skonio!
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].