Obuolių pyragas su grietine ir cinamonu. Itin subtilus skonis jus pavergs!

Obuolių pyragas  patinka daugeliui, ypač jei jis su varške, todėl šiandien jums pasiūlysime alternatyvą šiam nuostabiam deriniui.

Tai tiesiog nepaprastai švelni grietinė, užpildyta cinamone mirkytais obuoliais. Grietinės skonis yra labai kreminis ir tiesiog tirpsta burnoje!

Obuolių pyragas

Receptui jums reikės:

Pienas – 1 puodelis

pienas

Sviestas – 85 g

sviestas

Mielės – 1 valgomasis šaukštas

mielės

Cukrus – 1 valgomasis šaukštas

cukrus

Druska – žiupsnelis

druska

Kiaušiniai – 1 vnt.

kiaušiniai

Miltai – 2 puodeliai

miltai

Įdaras:

Grietinė – 400 g

grietinė

Cukrus – 0,5 puodelio

cukrus

Kiaušiniai – 3 vnt.

kiaušiniai

Vanilė – 10 g

vanilė

Obuoliai – 1 vnt.

obuolys

Cinamonas – 2 šaukšteliai

cinamonas

Gaminimas:

Šiltame piene ištirpinkite mieles, cukrų ir druską. Sudėkite minkštą sviestą, įmuškite kiaušinį ir įberkite miltų. Išminkykite tešlą ir leiskite jai šiek tiek pakilti. Paruoškite įdarą. Grietinę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vanile. Obuolius supjaustykite mažais gabalėliais ir apvoliokite juos cinamone.

tešla

Pakilusią tešlą plonai iškočiokite. Sutepkite formą sviestu ir atsargiai į ją įklokite tešlą. Tada ant tešlos supilkite įdarą ir paskirstykite obuolius. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35–40 minučių.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas šį receptą yra labai švelnus ir pasižymi nuostabiu skoniu. Be to, galite saugiai eksperimentuoti su kvapais, naudoti uogas, ar kitokius vaisius.

Obuolių pyragas

Nemokamai užsiprenumeruokite ir pirmieji gaukite mūsų naujausius straipsnius bei nuotraukas

👇

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].