Ingredientai

  • kiaušiniai – 2 vnt.,
  • cukrus – 100 g,
  • druska – 1 žiupsnelis,
  • vanilės ekstraktas – 2 lašai,
  • augalinis aliejus – 100 ml,
  • grietinė – 110 g,
  • kepimo milteliai – 2 šaukšteliai,
  • miltai – 200 g.

Įdarui

REKLAMA
  • obuoliai – 5 vnt.,
  • riešutai – 30 g,
  • uogienė – 1 valgomasis šaukštas,
  • cukraus pudra.

Gaminimo eiga

Sumaišykite kiaušinius, cukrų, druską, sviestą, grietinę ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite ir suberkite miltus su kepimo milteliais. Užmaišykite skystą tešlą.

Nuluptus obuolius supjaustykite kubeliais. Į formą, padengtą kepimo popieriumi, išdėliokite obuolius, patepkite juos uogiene ir supilkite tešlą.

REKLAMA

Kepkite 180°C temperatūroje 35–45 minutes, ar iškepę tikrinkite dantų krapštuku ar mediniu iešmeliu.

Atsargiai apverskite iškepusį ir atvėsusį pyragą, pabarstykite smulkintais riešutais ir cukraus pudra.

REKLAMA

Skanaus su arbata!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].