Pats skaniausias obuolių pyragas. Būtina paragauti!

Obuolių pyragas yra tikrai labai populiarus desertas. Siūlome išbandyti dar vieną šio skanėsto receptą, pyragas tikrai paliks jums įspūdį.

REKLAMA

Ingredientai:

Įdarui:

  • Obuoliai – 6-7 vnt.
  • Apelsinas – 1 vnt.
  • Cukrus – 2 valgomieji šaukštai
  • Maltas cinamonas – 2 valgomieji šaukštai.

Tešlai:

  • Druska – žiupsnelis
  • Kiaušiniai – 4 vnt.
  • Vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus – 250 ml
  • Cukrus – 250 gramų
  • Stalo actas – 1 valgomasis šaukštas
  • Pienas – 250 ml
  • Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai – 730-750 gramų.

Karamelei:

  • Virtas kondensuotas pienas – 1/2 skardinės;
  • Pienas – 1 valgomasis šaukštas.

REKLAMA

Gaminimas:

Sumaišykite cukrų ir cinamoną iki vientisos masės. Nutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite sultis. Nuluptus obuolius supjaustykite mažais gabalėliais, užpilkite apelsino sultimis, išmaišykite.

Tešlos gaminimas. Kiaušinius plakite mikseriu su druska, actu ir vaniliniu cukrumi vieną minutę. Tada suberkite cukrų ir toliau plakite iki purumo. Supilkite kambario temperatūros pieną ir augalinį aliejų. Viską plakite mikseriu iki vientisos masės. Dalį miltų sumaišykite su kepimo milteliais ir viską persijokite į tešlą. Maišykite mentele.

REKLAMA

Į obuolius suberkite sutarkuotą apelsino žievelę ir pusę cinamono, sumaišyto su cukrumi. Išmaišykite. Nuimamą kepimo formą padenkite kepimo popieriumi ir sutepkite aliejumi. Pusę tešlos supilkite į formą, išlyginkite mentele ir paskleiskite pusę paruoštų obuolių. Išlyginkite ir apibarstykite cinamono-cukraus mišiniu.

Ant viršaus supilkite likusią tešlą, išlyginkite ir ant viršaus paskleiskite likusius obuolius, ir pabarstykite likusiu cinamonu ir cukrumi. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 40 min.

REKLAMA

Pyrago iškepimą patikrinkite mediniu dantų krapštuku. Karamelei paruošti kondensuotą pieną ir įprastą pieną išplakite mikseriu. Iškepusį pyragą atvėsinkite, ant viršaus užpilkite karamelės ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

pyragas, obuolių pyragas

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].