Obuolių marmeladas tinka kone prie visko: jį galite valgyti su blynais, varškės apkepu, varške, ir t.t. Ruduo yra tikrai palankus metas pasiruošti daugiau šio saldėsio – tereikės kelių maisto produktų ir šiek tiek laisvo laiko.

REKLAMA

Jums reikės:

7 kg obuolių

REKLAMA

2 kg cukraus

120 ml 9 proc. stiprumo acto.

REKLAMA

Kaip gaminti?

1. Nuplaukite obuolius, supjaustykite puselėmis, nulupkite ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite nedideliais kubeliais ir suberkite į didelį emaliuotą puodą.

REKLAMA

2. Suberkite cukrų, įpilkite acto, išmaišykite. Uždenkite rankšluosčiu, ir 12 valandų palikite vėsioje vietoje. Periodiškai pamaišykite medine mentele.

3. Pastatykite puodą ant viryklės, palaukite, kol užvirs.

REKLAMA

4. Sumažinkite ugnį, ir virkite obuolius 1,5 valandos, kartais pamaišykite.

5. Karštą obuolių masę nukelkite nuo ugnies, atsargiai pertrinkite per sietą. Trintą masę vėl užvirinkite.

REKLAMA

6. Karštą marmeladą iškart supilstykite į stiklainius ir užsukite dangtelius. Stiklainius apverskite, palaukite, kol atvės.

Pastaba: marmeladui rinkitės saldžiarūgščius obuolius.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].