Kasmet ruošiu obuolienę pagal firminį savo tetos receptą. Mano šeimos nariai visada prašo paruošti daugiau: šios obuolienės skonis niekam neprilygsta!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kg obuolių
  • 600-800 g cukraus
  • 0,5 arb. š. malto cinamono
  • 10 g vanilinio cukraus

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nuplaukite obuolius, bet jų nenulupkite (tai – labai svarbu). Obuolius supjaustykite ketvirčiais, pašalinkite šerdis.

REKLAMA

Obuolius supjaustykite plonais maždaug 3-4 milimetrų storio griežinėliais. Pabarstykite cukrumi.

REKLAMA

Švelniai išmaišykite, kad visi obuoliai būtų cukruje. Palikite obuolius cukruje per naktį: jie turėtų išleisti sultis.

REKLAMA

Suberkite obuolius į puodą pastatykite ant ugnies. Virkite 5 minutes, retkarčiais pamaišykite. Išjunkite ugnį ir uždenkite dubenį dangčiu. Palikite 5-8 valandas pastovėti.

REKLAMA

Puodą vėl uždėkite ant ugnies ir virkite 5 minutes.  Obuolius uždenkite dangčiu ir palikite per naktį pastovėti.

REKLAMA

Ryte obuolius pavirkite dar 5 minutes. Suberkite cinamoną ir vanilinį cukrų. Jei obuoliai labai sultingi, juos gali tekti pavirti ne tris, bet keturis kartus.

Paruoškite sterilius stiklainius ir išpilstykite obuolienę. Užsukite dangtelius. Stiklainių nereikia apversti.

REKLAMA

Stiklainius laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.

REKLAMA

Skanaus!

Receptas vaizdo įraše:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].