Pomidorų padažas ir majonezas yra populiarūs padažai, kuriuos galima rasti bet kurioje parduotuvėje. Tačiau, bandydami pratęsti galiojimo laiką, gamintojai jiems prideda konservantų, kurie neigiamai veikia jūsų sveikatą.

REKLAMA

Mūsų pasirinkime yra keli sveiki ir skanūs padažai, sudaryti iš natūralių produktų. Vos per kelias minutes galite juos pasigaminti patys!

Ispanų salsa padažas

REKLAMA

Produktai:

  1. Vyšniniai pomidorai – 15 vnt
  2. Žalieji svogūnai, krapai – 20 g
  3. Česnakai – 1 skiltelė
  4. Baltojo acto, pomidorų pasta, alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas. l
  5. Juodieji pipirai, druska.

Kaip pagaminti:

Pjaustykite pomidorus į 2 gabalus ir pridėkite kapotų krapų, česnako ir svogūnų. Gerai sumaišykite, kad būtų vienoda masė. Įpilkite acto, alyvuogių aliejaus. Pipirų ir druskos pagal skonį.

REKLAMA

Salotų padažas

Produktai:

  • Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai.
  • Balzamiko actas – 2 šaukštai.
  • Česnakai – 1 ir 2 gvazdikėliai.
  • Druska, pipirai

Kaip gaminti:

REKLAMA

Sumaišykite alyvuogių aliejų, česnaką su gvazdikėliais ir actu. Druskos, pipirų. Išmaišyti.

REKLAMA

Krapų padažas

Produktai:

  • Česnakai – 6 vnt.
  • Krapai – 20 g
  • Citrinų žievelės – ½ šaukštelio
  • Citrina – 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus – 100 ml
  • Druska

REKLAMA

Kaip gaminti:

Maltus krapus sumaišykite su citrinų sultimis. Sudėkite likusias sudedamąsias dalis ir naudodami maišytuvą maišykite iki tyrelės. Puikiai tinka žuvims ir mėsai.

REKLAMA

Tatziki padažas

Produktai:

  • Jogurtas – 125 ml
  • Alyvuogių aliejus ir citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas.
  • Česnakai – 2 vnt.
  • Agurkai – 1 vnt.
  • Petražolės – 20 g

Kaip gaminti:

Sutarkuokite agurką ir išspauskite sulčių. Pridėti kapotų česnakų ir smulkiai pjaustytų petražolių. Gerai išmaišykite ir įpilkite alyvuogių aliejaus.

REKLAMA

Pesto padažas

Produktai: 

  • Parmezanas – 50 g
  • Bazilikas – 60 g
  • Česnakai – 2
  • Alyvuogių aliejus – 100 ml
  • Pušų riešutai – 3 šaukštai.
  • Druska

REKLAMA

Kaip gaminti:

Supilkite sūrį, pridėkite kapotų bazilikų, kapotų česnakų, riešutų ir 30 g alyvuogių aliejaus. Susmulkinkite viską maišytuve.

REKLAMA

Sūrio padažas

Produktai:

  • Perdirbtas sūris – 200 g
  • Kietasis sūris – 50 g
  • Kremas – 200 ml
  • Augalinis aliejus – 100 ml
  • Pušų riešutai – 3 šaukštai. l
  • Prieskoniai (pagal skonį)

Kaip gaminti:

Sumaišykite lydytą sūrį, augalinį aliejų ir grietinėlę. Virkite ant mažos ugnies. Pridėkite kieto, smulkinto sūrio ir prieskonių pagal savo skonį. Kepkite 3-4 minutes ir supilkite į keptuvę.

REKLAMA

Su šiais padažais jūsų patiekalai įsigys naują skonio paletę. Atkreipkite dėmesį ir dalinkitės su draugais!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].