Skanus ir lengvai paruošiamas pyragas!

REKLAMA

Pagaminsite labai skanų ir maloniai saldų pyragą, kuris puikiai tiks prie kavos ar arbatos. Nepamirškite iš šaldytuvo išimti sviestą porą valandų iki gamybos pradžios. Kitu atveju mikrobangų krosnelėje šiek tiek suminkštinkite, bet neištirpinkite sviesto.

Ingredientai:

REKLAMA
  • Sviestas (minkštas) – 100 g
  • Cukrus – 70 g
  • Druska – 1 žiupsnelis
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Miltai (persijoti) – 200 g
  • Graikiniai riešutai – 200 g
  • Kondensuotas pienas – 1 skardinė (370 g)

Paruošimas:

  1. Į minkštą sviestą suberkite cukrų, druską ir vidutiniu greičiu plakite mikseriu 1-2 minutes iki purumo (taip pat viską gerai galite suplakti mentele). Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite iki vientisos masės. Palaipsniui įmaišykite miltus.
  2. Turėtumėte gauti minkštą, bet ne lipnią tešlą (jei jūsų tešla labai lipni, tada įpilkite dar šiek tiek miltų arba padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą).
  3. Tešlą ant kepimo popieriaus iškočiokite plonu 5 mm storio sluoksniu. Tešla turi būti 2-3 cm didesnė už formą. Aš naudojau 26 cm formą, bet jums puikiai tiks ir didesnė. Paskirstykite tešlą, šonus galima suspausti šakute.
  4. Ant tešlos užberkite smulkintų riešutų (iš anksto supjaustykite arba sumalkite riešutus maišytuve), supilkite kondensuotą pieną, švelniai išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180-190°C laipsnių, 25-35 minutes, priklausomai nuo jūsų orkaitės ir patiekalo dydžio, kol pyragas įgaus karamelės spalvą.

Paruoštą pyragą gerai atvėsinkite. Gero apetito!

REKLAMA

 

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].