Fantastiškas skaitytojos Ingridos receptas, kaip išsikepti purų pyragą.

REKLAMA

Receptas gana paprastas ir net į tešlą nereikia pilti aliejaus ar sviesto.

REKLAMA

Fantastiško skonio paslaptis slypi grietinėlėje. Būtinai išbandykite!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 puodelio cukraus pudros
  • 1 puodelio grietinėlės
  • 2 puodelių pusiau rupių miltų
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 5 kiaušinių
  • kepimo skardos 25×35 cm dydžio

Priedui – bet kurių iš šių ingredientų:

  • Abrikosų
  • Persikų
  • Braškių
  • Aviečių
  • Mėlynių

(galite naudoti šviežius ir konservuotus vaisius)

REKLAMA

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Kiaušinius su cukrumi išplakite iki putų konsistencijos.

Įpilkite grietinėlės ir išmaišykite.

REKLAMA

Galiausiai į tešlą įmaišykite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

REKLAMA

Išmaišykite tolygią tešlą be jokių gumuliukų.

Supilkite tešlą į riebalais išteptą kepimo skardą.

REKLAMA

Pridėkite vaisių – abrikosų, braškių, mėlynių – viską, ką turite namuose.

Jei dedate konservuotus vaisius, rekomenduoju nedėti tiek cukraus, bet, žinoma, tai priklauso nuo jūsų skonio. Jei mėgstate saldžius pyragus, šis purus pyragas bus kaip tik jums!

REKLAMA

Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 min.

Leiskite pyragui atvėsti ir patiekite su šaukštu ledų, arba tiesiog apibarstykite cukraus pudra.

Gero apetito!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].