Įtraukite šias daržoves į savo mėgstamų užtepėlių sąrašą pagal receptą iš „YouTube“ kanalo, ir tikrai nesigailėsite! Ji yra šviežia, skani ir lengvai virškinama, todėl idealiai tinka vasarai. Supjaustytas daržoves sutrinkite ir skaniai vakarieniaukite!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 450–500 g cukinijos (2 vnt.)
  • 1 didelio svogūno
  • 1 morkos
  • druskos
  • juodųjų maltų pipirų pagal skonį
  • krapų ar petražolių pagal skonį
  • 2 gabaliukų lydyto sūrio (po 85 g)

Gaminimo eiga:

Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Nuvalykite morkas ir sutarkuokite su smulkia tarka.

REKLAMA

Nuplaukite cukiniją, supjaustykite griežinėliais, o po to – smulkiais gabalėliais.

REKLAMA

Į keptuvę įpilkite aliejaus, pakaitinkite ir lengvai pakepinkite svogūną.

Tada suberkite tarkuotas morkas, pagal poreikį galite įpilti aliejaus, pakepinkite viską kartu kelias minutes, pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais.

REKLAMA

Į svogūnų ir morkų mišinį suberkite susmulkintas cukinijas, sumaišykite.

REKLAMA

Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10-12 minučių, kartais pamaišykite.

REKLAMA

Galite pridėti daugiau druskos ir prieskonių.

Nuimkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir leiskite visiškai atvėsti.

REKLAMA

Tuo tarpu susmulkinkite krapus ar petražoles.

Cukinijų mišinį kartu su lydytu sūriu įdėkite į smulkintuvą ir viską sutrinkite!

REKLAMA

Kai masė taps vienalytė, daržovių užtepėlė bus paruošta!

REKLAMA

Gero apetito!

REKLAMA

Vaizdo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].