Greitas ir skanus šokoladinis pyragas nustebins ne tik jūsų šeimos narius, bet taip pat ir netikėtai užsukusius svečius. Šis pyragas tiesiog tirpsta burnoje!

REKLAMA

Jums reikės:

Pyragui:

REKLAMA

3 kiaušinių;

100 g grietinėlės (30% riebumo)

REKLAMA

150 ml saulėgrąžų aliejaus

180 g cukraus

REKLAMA

240 g miltų

40 g kakavos

REKLAMA

8 g kepimo miltelių

1 arbatinio šaukštelio sodos

REKLAMA

Vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto

Kremui:

REKLAMA

300 ml pieno

1 kiaušinio

REKLAMA

70 g cukraus

Žiupsnelio druskos

REKLAMA

Vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto

30 g kukurūzų krakmolo

REKLAMA

25 g sviesto

Taip pat reikės:

REKLAMA

Cukraus pudros (papuošimui)

Rinkitės apvalią kepimo formą, kurios skersmuo yra maždaug 28 cm.

REKLAMA

Kaip gaminti?

  1. Supilkite pieną į puodą ir užvirinkite.

2. Atskirame dubenyje sumaišykite cukrų, žiupsnelį druskos ir kukurūzų krakmolą.

REKLAMA

3. Įmuškite kiaušinį ir sumaišykite iki vientisos masės.

4. Į kiaušinių mišinį supilkite pusę karšto pieno.

REKLAMA

5. Maišydami supilkite į puode likusį pieną.

6. Virkite ant silpnos ugnies apie 1 minutę, maišykite.

REKLAMA

7. Nukelkite nuo viryklės ir maišykite dar minutę.

REKLAMA

8. Įpilkite sviesto ir gerai išmaišykite.

9. Galiausiai įmaišykite vanilės ekstraktą arba vanilinį cukrų.

REKLAMA

10. Uždenkite kremą maisto folija, leiskite jam visiškai atvėsti.

REKLAMA

11. Atvėsusį kremą supilkite į konditerinį maišelį.

REKLAMA

Paruoškite tešlą: į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską. Viską maišykite iki vientisos masės.

Įpilkite vanilės ekstrakto arba įberkite vanilinio cukraus, įpilkite grietinėlės ir saulėgrąžų aliejaus. Maišykite, kol gausite vienalytę masę.

REKLAMA

Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, sodą ir kakavą. Maišykite, kol neliks gumulėlių.

REKLAMA

Į kepimo formą įtieskite kepimo popieriaus, patepkite aliejumi, ir supilkite gautą masę.

REKLAMA

Konditeriniu maišeliu išspauskite paruoštą kremą kaip parodyta žemiau esančiame paveikslėlyje.

REKLAMA

Kepkite pyragą apie 30-35 minutes iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje. Dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs.

Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite atvėsti. Pabarstykite pyragą cukraus pudra, ir galite patiekti.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].