Ne visiems pavyksta tinkamai paruošti mėsą – gana dažnai kepsniai būna pernelyg kieti ar beskoniai. Būtent todėl siūlome išbandyti šį receptą – mėsa išliks sultinga, o jos skonis sužavės net ir didžiausią gurmaną.

REKLAMA

Jums reikės:

500-600 g kiaulienos;

REKLAMA

3 šaukštų grietinės;

2 šaukštų garstyčių;

REKLAMA

500 g bulvių;

3 vidutinio dydžio svogūnų;

REKLAMA

Pusės citrinos;

Mėgstamų prieskonių;

REKLAMA

100 g fermentinio sūrio.

Kaip gaminti?

REKLAMA

Supjaustykite mėsą tarsi ruoštumėte įprastus kepsnius.

Kiekvieną kepsnį po kelis kartus įpjaukite įstrižai (kaip parodyta nuotraukoje).

REKLAMA

Grietinę sumaišykite su garstyčiomis, įberkite mėgstamų prieskonių. Šiuo padažu patepkite mėsą iš abiejų pusių.

REKLAMA

Palikite mėsą marinuotis 20 – 30 minučių.

REKLAMA

Sutarkuokite bulves (rinkitės stambią trintuvę), pagardinkite druska ir pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais.

Smulkintus svogūnus sumaišykite su šviežiai spaustomis citrinos sultimis. Palikite marinuotis (apie 5 minutes).

REKLAMA

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, suberkite bulvių tarkius, ir tuomet dėkite mėsą.

REKLAMA

Ant mėsos sudėkite svogūnus.

REKLAMA

Uždenkite folija, ir kepimo skardą pašaukite į orkaitę.

Kepkite 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Nuimkite foliją, pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.

REKLAMA

Kepkite dar 5 minutes.

REKLAMA

Patiekite su mėgstamomis daržovėmis.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].