Nuostabaus skonio kriaušės vyne. Privalote jas išbandyti!

Kriaušės vyne yra išskirtinis prancūziškas desertas. Jų skonis toks nepaprastas, kad prisiminsite jį amžinai! Būtinai išmėginkite šį receptą!

REKLAMA

Jums reikės:

didelių, subrendusių, bet ne per minkštų kriaušių – 6 vienetų;

kriaušės

REKLAMA

sauso arba pusiau sauso raudonojo vyno – 750 mililitrų;

kriaušės

REKLAMA

cukraus – 200 gramų;

cukrus

REKLAMA

žvaigždinio anyžiaus – 3-4 vienetų;

kriaušės

REKLAMA

cinamono – 2 lazdelių;

REKLAMA

vanilės – 1 ankšties perpjautos per pusę;

kriaušės

REKLAMA

ledų pagal skonį.

REKLAMA

Gaminimas:

Nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite kriaušes per pusę. Būtinai pašalinkite sėklytes. Tuomet kriaušes sudėkite į puodą ir įpilkite vyno. Po to supilkite cukrų ir virkite ant vidutinės ugnies.

kriaušės

REKLAMA

Tuomet į puodą su vynu ir kriaušėmis suberkite likusius prieskonius, sumažinkite ugnį ir virkite, kol kriaušės bus minkštos. Išvirusias kriaušes perkelkite į lėkštę ir palikite vyną toliau virti ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Galėsite jį naudoti kaip kvapnų padažą.

kriaušės

Kriaušes patiekite su šaukštu ledų ir šilto vyno padažu. Šios nuostabaus skonio kriaušės su vynu tikrai visiems patiks. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].