„Sveiki, norėčiau pasidalinti šiuo gardžiu kiaulienos karkų receptu. Šis patiekalas yra vienas mėgstamiausių mūsų šeimos delikatesų, ir nuo tada, kai sužinojau šį receptą iš mėsininko, karkas ruošiu būtent taip.

REKLAMA

Galbūt kam nors šis receptas patiks ir bus toks pat mėgstamas, kaip ir mūsų,” – Alena T. iš Zvoleno.

REKLAMA

Skaitytoja taip pat atsiuntė mums vaizdo pamokėlę iš „YouTube” kanalo, pagal kurią ir jūs galite pasigaminti šį gardų patiekalą!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 kiaulienos karkos gabalų (1 600 g)
  • 10 cm imbiero šaknies
  • 200 ml šviesaus sojų padažo (arba 100 ml šviesaus ir 100 ml tamsaus)
  • 100 ml baltojo vyno
  • 50 ml ryžių acto
  • 2 l vandens
  • 50 g cukraus (+ 1 valgomo šaukšto cukraus)
  • 8 – 10 česnakų skiltelių
  • 8 svogūnų laiškų
  • 1 didelio svogūno

Kopūstams:

  • 500 g raugintų kopūstų
  • saulėgrąžų aliejus
  • 1 valgomo šaukšto kadagio uogų
  • 1 valgomo šaukšto kmynų sėklų
  • 1 lauro lapo
  • 150 ml sauso baltojo vyno
  • 1,5 valgomojo šaukšto cukraus
  • 100 ml vandens

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Nuplaukite kiaulienos karkas, nusausinkite.

Aštriu peiliu paviršiuje padarykite keletą įpjovų.

REKLAMA

Dabar sudėkite karkas į didelį puodą ir užpilkite vandeniu, kad jos būtų visiškai apsemtos.

Kaitinkite ant vidutinės ugnies, uždengę dangčiu ir išjunkite viryklę.

REKLAMA

Išimkite karkas iš puodo ir nuplaukite mėsos gabalus po šiltu vandeniu.

REKLAMA

Išpilkite iš puodo vandenį, sudėkite mėsą atgal ir įdėkite nuluptą, griežinėliais supjaustytą imbierą.

REKLAMA

Įpilkite sojos padažo, baltojo vyno, ryžių acto ir 2 litrus vandens.

Dabar įberkite cukraus (jei naudosite tik šviesų sojų padažą, įberkite 50 g + 1 valgomąjį šaukštą cukraus).

REKLAMA

Į puodą su karkomis sudėkite nuluptas česnako skilteles ir svogūnų laiškus.

REKLAMA

Pastatykite puodą atgal ant viryklės ir įjunkite vidutinę kaitrą.

Užvirkite ir virkite apie 2-2,5 valandos, kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulo.

REKLAMA

Išjungę ugnį, palikite uždengtą dar 30 minučių.

REKLAMA

Dabar paruoškite kopūstus.

Nulupkite svogūną, supjaustykite jį pusžiedžiais ir pakepinkite su šiek tiek aliejaus.

REKLAMA

Raugintus kopūstus šiek tiek nuspauskite, kad išsiskirtų šiek tiek sulčių, ir sudėkite į keptuvę su svogūnais.

REKLAMA

Sudėkite kadagio uogas, kmynus, lauro lapą, įpilkite sauso vyno ir gerai išmaišykite.

Tegul verda, kol išgaruos vynas.

REKLAMA

Tada suberkite cukrų, įpilkite vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 8-10 minučių.

Išimkite iš puodo išvirtas karkas ir patiekite su kopūstais.

REKLAMA

Pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

REKLAMA

Mėgaukitės!

Vaizdo instrukcijas rasite čia:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].