„Sveiki, norėčiau pasidalinti šiuo gardžiu kiaulienos karkų receptu. Šis patiekalas yra vienas mėgstamiausių mūsų šeimos delikatesų, ir nuo tada, kai sužinojau šį receptą iš mėsininko, karkas ruošiu būtent taip.

Galbūt kam nors šis receptas patiks ir bus toks pat mėgstamas, kaip ir mūsų,” – Alena T. iš Zvoleno.

Skaitytoja taip pat atsiuntė mums vaizdo pamokėlę iš „YouTube” kanalo, pagal kurią ir jūs galite pasigaminti šį gardų patiekalą!

Jums reikės:

  • 2 kiaulienos karkos gabalų (1 600 g)
  • 10 cm imbiero šaknies
  • 200 ml šviesaus sojų padažo (arba 100 ml šviesaus ir 100 ml tamsaus)
  • 100 ml baltojo vyno
  • 50 ml ryžių acto
  • 2 l vandens
  • 50 g cukraus (+ 1 valgomo šaukšto cukraus)
  • 8 – 10 česnakų skiltelių
  • 8 svogūnų laiškų
  • 1 didelio svogūno

Kopūstams:

  • 500 g raugintų kopūstų
  • saulėgrąžų aliejus
  • 1 valgomo šaukšto kadagio uogų
  • 1 valgomo šaukšto kmynų sėklų
  • 1 lauro lapo
  • 150 ml sauso baltojo vyno
  • 1,5 valgomojo šaukšto cukraus
  • 100 ml vandens

Gaminimo eiga:

Nuplaukite kiaulienos karkas, nusausinkite.

Aštriu peiliu paviršiuje padarykite keletą įpjovų.

Dabar sudėkite karkas į didelį puodą ir užpilkite vandeniu, kad jos būtų visiškai apsemtos.

Kaitinkite ant vidutinės ugnies, uždengę dangčiu ir išjunkite viryklę.

Išimkite karkas iš puodo ir nuplaukite mėsos gabalus po šiltu vandeniu.

Išpilkite iš puodo vandenį, sudėkite mėsą atgal ir įdėkite nuluptą, griežinėliais supjaustytą imbierą.

Įpilkite sojos padažo, baltojo vyno, ryžių acto ir 2 litrus vandens.

Dabar įberkite cukraus (jei naudosite tik šviesų sojų padažą, įberkite 50 g + 1 valgomąjį šaukštą cukraus).

Į puodą su karkomis sudėkite nuluptas česnako skilteles ir svogūnų laiškus.

Pastatykite puodą atgal ant viryklės ir įjunkite vidutinę kaitrą.

Užvirkite ir virkite apie 2-2,5 valandos, kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulo.

Išjungę ugnį, palikite uždengtą dar 30 minučių.

Dabar paruoškite kopūstus.

Nulupkite svogūną, supjaustykite jį pusžiedžiais ir pakepinkite su šiek tiek aliejaus.

Raugintus kopūstus šiek tiek nuspauskite, kad išsiskirtų šiek tiek sulčių, ir sudėkite į keptuvę su svogūnais.

Sudėkite kadagio uogas, kmynus, lauro lapą, įpilkite sauso vyno ir gerai išmaišykite.

Tegul verda, kol išgaruos vynas.

Tada suberkite cukrų, įpilkite vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 8-10 minučių.

Išimkite iš puodo išvirtas karkas ir patiekite su kopūstais.

Pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Mėgaukitės!

Vaizdo instrukcijas rasite čia:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].