Norite aguonų štrudelio? Išbandykite šį greitą receptą!

Svajojate apie naminį aguonų štrudelį? Taip, jį pasigaminti nėra labai lengva, bet tikime, kad pagal šį receptą jums puikiai pavyks!

REKLAMA

Reikės:

  • 1 kg pusiau rupių miltų;
  • 3-4 šaukštų cukraus;
  • šaukštelio druskos;
  • 1 pakelio kepimo miltelių;
  • 2 kiaušinių;
  • 300 ml aliejaus;
  • 500 ml pieno (gali būti ir daugiau).

Raugui:

REKLAMA
  • 1 pakelis mielių;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus;
  • 100 ml šilto pieno.

Įdarui:

  • Maltos aguonas, cukraus pudra, cinamonas, šiltas pienas, uogienė.

Citrininiai sausainiai su kefyru. Kai norisi ko nors saldaus!

REKLAMA

Gaminimas:

Pirmiausia paruoškite mieles ir įdarą. Į 100 ml šilto pieno suberkite 1/2 šaukštelio cukraus, sulaužykite kubelį mielių, uždenkite ir palikite pastovėti šiltoje vietoje.

Įdaras: sumaišykite aguonas su cukrumi ir cinamonu, supilkite karštą pieną. Galiausiai įmaišykite uogienės. 200 g maltų aguonų užteks 50 ml pieno, 150 g cukraus, 1 pakelio cinamono ir 2 šaukštų uogienės (kokios tik norite).

REKLAMA

aguonų

Sumaišykite visus kitus ingredientus (miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius), supilkite mieles su pienu, tada įmuškite 2 kiaušinius ir palaipsniui pilkite aliejų ir 500 ml šilto pieno.

REKLAMA

Plakite tešlą plaktuvu. Padalinkite į maždaug 4 dalis ir ant kiekvienos dėkite įdaro.

aguonų

REKLAMA

Susukite ir sulankstykite štrudelį ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pyragą patepkite aliejumi ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite iki 180° laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki auksinės rudos spalvos. Išėmę iš orkaitės, įtrinkite aliejumi. Skanaus!

REKLAMA

Greitas ir paprastas pudingo pyragas. Patiks desertų mėgėjams!

Greitas ir paprastas pudingo pyragas. Patiks desertų mėgėjams!

Labai puikus pudingo pyragas. Galite paruošti jį iš paprastų ingredientų ir per kelias minutes. Tačiau skonis tikrai nepaliks abejingų.

REKLAMA

Jums reikės:

  • miltų 280 g
  • cukraus 150 g
  • kiaušiniai 3 vnt
  • vanilės pagal skonį
  • žiupsnelis druskos
  • kepimo miltelių 15 g
  • augalinio aliejaus 150 g
  • grietinės 50 g

Kremui:

  • kiaušinis 1 vnt
  • pieno 250 ml
  • kukurūzų krakmolo 20 g
  • cukraus 60 g
  • sviesto 25 g
  • citrinos sulčių 1 valgomasis šaukštas
  • citrinos žievelės
  • žiupsnelis druskos

Tortui papuošti tinka naudoti migdolų drožles, pjaustytus riešutus, miltelinį cukrų ar tarkuotą šokoladą.

REKLAMA

Gaminimas:

pudingo pyragas

Pirmiausia paruošiame kremą.

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite visus ingredientus, išskyrus sviestą, ir išvirkite tirštą pudingą. Įpilkite vanilės arba vanilinio cukraus pagal skonį. Leiskite jam atvėsti, tada įmaišykite į pudingą išplaktą sviestą.

Tešlos kiaušiniai plakami su cukrumi, druska ir vanile. Sumaišykite grietinę ir aliejų.

REKLAMA

Išsijokite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais ir dalimis įmaišykite į tešlą.

Kepimo formą išklijuojame kepimo popieriumi ir supilame tešlą.

REKLAMA

Kremą supilame į maišelį, nupjauname kampą ir paskirstome jį ant tešlos, juostelių pavidalu (sukurkite tinklelio formą), švelniai įspauskite į tešlą.

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių.

Pudingo pyragas iškeptas. Skanaus!

REKLAMA

Desertas iš šaldytų vyšnių ir stiklinės kefyro. Išbandykite!

Desertas

REKLAMA

Kiekviena namų šeimininkė turi savo mėgstamus desertus: tokius, kurie visada sukelia malonumą namuose ir yra akimirksniu suvalgyti, tačiau tuo pat metu yra paruošiami greitai ir lengvai. Man šis desertas – vyšnių pyragas.

Ir visai nesvarbu, ar tai šviežios vyšnios, ar šaldytos, nes nepaisant metų laiko ar oro už lango, šis pyragas gali suteikti tikros vasaros pojūtį!

REKLAMA

Desertas

Kas gali būti geriau nei švelnus, saldus biskvitas ir kvapnios vyšnios! Švelnus rūgštus ir šiek tiek sodrus vyšnių skonis gerai dera su saldžia tešla. Tuo pačiu metu šį patiekalą iškepti nėra sunku, o jei norite, per pusvalandį lengvai susitvarkysite su šiuo pyragu.

REKLAMA

VYŠNIŲ PYRAGO RECEPTAS

Kviečiame iškepti šį skanų pyragą su vyšniomis ir kefyru. Šiltuoju metų laiku galite naudoti šviežias uogas, o žiemą – konservuotas ar šaldytas!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 stiklinė kefyro
  • 200 g vyšnių
  • 1 stiklinė miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštas sviesto
  • cukraus pudra (nebūtina)

Desertas

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

REKLAMA

Šis desertas gali būti ruošiamas tiek su šviežiomis vyšniomis, tiek šaldytomis. Šviežias uogas reikia gerai nuplauti ir išimti kauliukus, o tada sudėti į kiaurasamtį, kad sultys nutekėtų.

REKLAMA

Atšildykite šaldytas vyšnias ir pašalinkite susidariusias sultis.

Desertas

REKLAMA

Įdėkite cukrų ir kiaušinius į patogų indą. Plakite juos šluotele, kol pasirodys maži burbuliukai.

REKLAMA

Į plaktą kiaušinių ir cukraus masę supilkite kefyrą ir viską gerai išmaišykite.

Desertas

REKLAMA

Į masę įpilkite kepimo miltelių ir miltų. Recepte nurodoma 1 stiklinė, tai yra 130 gramų. Bet juk miltai yra skirtingi, o jei atsižvelgsime į kiaušinių dydį ir kefyro tankį, gautai per skystai masei reikia šiek tiek daugiau miltų.

REKLAMA

Kepimo indą sutepkite aliejumi, o kad pyragas neliptų prie dugno, galite jį padengti kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į formą.

Desertas

REKLAMA

Ant viršaus išdėliokite vyšnias ir įdėkite būsimą pyragą į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite pyragą nuo pusvalandžio iki 45 minučių.

pyragas is kefyro ir vysniu

REKLAMA

Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti orkaitėje.

Apibarstykite atvėsintą pyragą su cukraus pudra ir patiekite.

Desertas

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].