Norėsite jį kepti kasdien: neprilygstamo skonio pyragas su grietininiu kremu

Neįprastai skanus ir gardžiai kvepiantis desertas prie arbatos. Receptas paprastas, o skonis – nuostabus! Jums tikrai patiks šis pyragas su grietininiu kremu!

REKLAMA

Sudėtis

Tešlai

  • 4 tryniai
  • 100 g cukraus
  • 130 g sviesto
  • 350-400 g miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Kremui

REKLAMA
  • 4 baltymai
  • 130 g cukraus
  • 400 g grietinės
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 3 šaukštai krakmolo
  • 100 g vyšnių+1 šaukštelis krakmolo (nebūtina)

Paruošimas

Trynius sumaišykite su cukrumi, pridėkite minkštą sviestą, išmaišykite. Suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais.

REKLAMA

Tešlą padalinkite į 2 dalis (viena šiek tiek didesnė už kitą). Abi suvyniokite į maistinę foliją ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.

REKLAMA

Maišytuvu išplakite baltymus iki putų, palaipsniui pridėkite cukraus ir plakite toliau.

REKLAMA

Sudėkite vanilinį cukrų, grietinę, krakmolą. Švelniai išmaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

Vyšnias apibarstykite krakmolu.

REKLAMA

Formos dugną (30*32 cm) išklokite kepimo popieriumi. Didžiąją dalį tešlos paskleiskite tolygiai ant formos dugno, išlyginkite.

REKLAMA

Supilkite kremą, įspauskite vyšnias.

REKLAMA

Antrą tešlos dalį užtarkuokite ant viršaus.

REKLAMA

Kepkite 180º 40-45 min.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].