Netikėtas patiekalas. Kalmarai su grietine ir svogūnais

Kalmarai su grietine ir svogūnais gali būti tiek užkandis prie šventinio stalo, tiek įprastas patiekalas kiekvienai dienai, daugeliui žmonių patiks tokių kalmarų skonis!

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kalmarai – 2 vnt.
  • Svogūnai – 1 vnt.
  • Grietinė – 2 šaukštai
  • Druska, pipirai, lauro lapai – pagal skonį.

Gaminimas:

REKLAMA

1. Į puodą įpilkite vandens, sudėkite lauro lapus, pipirus ir druską. pastatykite puodą ant ugnies, kol užvirs.

2. Tuo tarpu išvalykite kalmarus, pašalinkite nereikalingas dalis. Tada gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.

REKLAMA

3. Sudėkite kalmarus į verdantį vandenį, suskaičiuokite iki 7 ir išimkite. Jis yra paruoštas ir jūs jau galite jį valgyti, jis pasirodo labai švelnus ir minkštas.

4. Svogūnus supjaustykite žiedais ir sudėkite į gerai įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi ir pakepkite kol suminkštės.

REKLAMA

5. Tuo tarpu kalmarus supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais. O kai svogūnas pasidaro minkšti, į keptuvę sudėkite susmulkintus kalmarus ir kepkite dar 5 minutes.

6. Po 5 minučių pagardinkite druska ir pipirais. Įpilkite 2 šaukštus grietinės ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir troškinkite dar 5 minutes.

REKLAMA

Kalmarai su grietine ir svogūnais yra labai skanūs, švelnūs ir kreminiai. Jie nepaliks abejingų.

Kalmarai su grietine ir svogūnais

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].