Malonaus aromato, šilta sriuba – pats tas šaltą dieną. Palepinkite save ir artimuosius!

REKLAMA

Sudėtis:

4 vištienos sparneliai (arba kitos vištienos dalys)

 

REKLAMA

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

400 g pievagrybių

REKLAMA

1 vidutinio dydžio morka

1 vidutinio dydžio svogūnas

REKLAMA

1 šaukštas miltų

druska, juodieji pipirai pagal skonį

REKLAMA

2,5 l vandens

1 pakelis ryžių

REKLAMA

2/3 puodelio grietinėlės arba grietinės

1 lauro lapas

REKLAMA

sauja šviežių petražolių

Gaminimas:

Nuplaukite vištieną po tekančiu vandeniu. Perpjaukite sparnelius per sąnarius. Įkaitinkite keptuvę ant mažos ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Apkepkite sparnelius (maždaug 6-8 min. iš kiekvienos pusės).

REKLAMA

Nuplaukite, nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus ir morkas. Suberkite juos į keptuvę. Kepkite vištieną dar 10 min. ir dažnai pamaišykite.

REKLAMA

Nuplaukite grybus, šiek tiek nusausinkite ir supjaustykite puselėmis. Sudėkite juos į keptuvę su vištiena ir pakepinkite (apie 10-12 min.). Suberkite miltus. Išmaišykite. Pamažu supilkite grietinėlę. Pagardinkite druska ir pipirais.

Nuplaukite ryžius ir sudėkite į keptuvę. Užpilkite karštu vandeniu. Kaitinkite ant mažiausios ugnies apie 45 min. Tada įmeskite lauro lapą ir saują susmulkintų petražolių. Virkite sriubą, uždengę dangčiu, dar 10-15 min. Patiekdami sriubą, įberkite dar šiek tiek petražolių.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].