Pamėginkite išsikepti šių be galo skanių sausainių!

REKLAMA

Sudėtis

REKLAMA

Tešlai:

250 g sviesto;

250 ml kefyro;

REKLAMA

1 šaukštelis kepimo miltelių;

480 g miltų.

REKLAMA

Pabarstams:

120 g miltų;

150 g cukraus;

REKLAMA

100 g sviesto.

Gaminimas:

Paruoškite tešlą. Sutarkuokite sviestą, supilkite kefyrą, kepimo miltelius ir miltus.

REKLAMA

Greitai užminkykite tešlą ir padėkite į šaltą vietą 1 valandai.

REKLAMA

Paruoškite pabarstus. Sumaišykite miltus, cukrų, sutarkuotą sviestą, kol susiformuos trupiniai ir atvėsinkite.

REKLAMA

Padalinkite tešlą į 6 dalis (kiekviena apie 165 g svorio). Plonai (apie 4-5 mm) iškočiokite pirmąjį tešlos lakštą ir apibarstykite dalimi pabarstų (apie 70 g).

REKLAMA

Atskirai iškočiokite kitą tešlos lakštą, uždenkite jį pirmuoju, apibarstykite pabarstais ir šiek tiek paspauskite.

REKLAMA

Darykite tai su visais tešlos lakštais. Paskutiniojo sluoksnio barstyti nereikia.

REKLAMA

Supjaustykite gabalėliais. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180°C temperatūros, ir kepkite 35–45 minutes.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].