Nuostabus skanėstas prie arbatos!

REKLAMA

Tai labai skanus citrininis pyragas, turintis originalų ir nepamirštamą skonį. Nepaisant paprasto recepto ir ingredientų (viskas yra labai paprasta), jis papuoš bet kokį arbatos vakarėlį ir džiugins jūsų svečius bei artimuosius.

Šis pyragas gaminamas gana greitai, skirtingai nei kiti mieliniai pyragai. Jo tešla yra panaši tiek į sluoksniuotą, tiek ir į mielinę tešlą. Ir kvapnus citrinos įdaras! Jei į kepimo įdarą įdėsite spanguolių, o ne citriną, gausite spanguolių pyragą. Bet jei tai darote pirmą kartą, patariu pradėti nuo citrinų pyrago. Nuotraukoje matote citrinos ir spanguolių pyrago gabaliukus.

REKLAMA

Tešlai:

REKLAMA
  • 400 g margarino,
  • 3-4 puodeliai miltų,
  • 50 g šviežių mielių,
  • 0,5 puodelio pieno,
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus.

Įdarui:

  • 1 didelė citrina (arba 250 g spanguolių, norint pagaminti spanguolių pyragą),
  • 2 puodeliai cukraus,
  • 1 pakelis vanilinio cukraus (nebūtina).

Pyragui patepti:

REKLAMA
  • 1 kiaušinis.

Tešlos paruošimas:

  1. Ištirpinkite mieles šiltame piene. Įberkite cukraus.
  2. Minkštą (bet ne ištirpintą) margariną atskirai sutrupinkite su miltais (jei laiko nedaug, tuomet margariną galite tiesiog minkyti rankomis su miltais – taip greičiau).
  3. Viską sumaišykite ir padėkite tešlą 1 valandai į šaldytuvą (kai laiko yra labai mažai, tešlą dedu į šaldymo kamerą 20 minučių).
  4. Įdaras: citriną sutarkuokite su žievele arba sumalkite mėsmalėje, išimdami kauliukus (spanguolių pyragui – spanguoles sumalkite). Įpilkite cukraus ir pakelį vanilinio cukraus.
  5. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite į 2 dalis (viena dalis turėtų būti šiek tiek didesnė). Iškočiokite didžiąją jos dalį ir padėkite ant kepimo skardos, išteptos margarinu (arba augaliniu aliejumi).
  6. Ant viršaus uždėkite įdaro, neliesdami tešlos krašto 2 cm, iškočiokite antrąją tešlos dalį ir uždenkite ja įdarą. Kruopščiai užspauskite pyrago kraštus. Pyrago viršų patepkite kiaušiniu, viršutiniame pyragėlyje padarykite keletą skylių ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite ant vidutinės ugnies 40-50 minučių.

Gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].