Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 110 g sausainių
  • 1 šaukšto + 2 šaukštelių cukraus
  • 65 g sviesto

Ingredientai baltam želės sluoksniui:

  • 1 trynys
  • 1 šaukštas + 2 šaukšteliai medaus
  • 1/4 puodelio pieno
  • 40 g balto šokolado
  • 5 g želatinos
  • 1 šaukštas + 2 šaukšteliai vandens
  • 1/2 stiklinės plakamosios grietinėlės (nuo 33% riebumo)

Želė sluoksnio ingredientai:

REKLAMA
  • 3 šaukštai cukraus;
  • 3 šaukštai + 1 šaukštelis medaus
  • 1 stiklinė vandens
  • 3 šaukštai želatinos + 1/2 stiklinės vandens
  • 1 šaukštas + 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
  • bet kokie vaisiai ir uogos

Gaminimo eiga:

Sausainius sutrinkite. Į lydytą sviestą įpilkite cukraus ir viską sumaišykite.

REKLAMA

Į sausainius įpilkite ištirpintą sviestą su cukrumi ir išmaišykite.

REKLAMA

Sausainių ir sviesto mišinį sudėkite ant aliejumi išteptos formos dugno, išlyginkite (galite paspausti, pavyzdžiui, stikline).

Įdėkite į šaldiklį 30 minučių.

REKLAMA

Pirmiausia leiskite želatinai išbrinkti vandenyje.

REKLAMA

Kiaušinio trynio, medaus ir pieno mišinį sumaišykite puode ir uždėkite ant ugnies, leiskite užvirti.

Per sietelį supilkite mišinį į šokoladą – maišydami jį ištirpinkite.

REKLAMA

Sumaišykite su išbrinkusia želatina.

REKLAMA

Plakamąją  grietinėlę šiek tiek suplakite, bet ne iki pat galo (iki tirštų putų nereikia)

Į šokolado, kiaušinių mišinį įpilkite taip paruoštą grietinėlę ir išmaišykite. Palikite maždaug 1/3 gauto mišinio kitam žingsniui.

REKLAMA

2/3 supilkite į mažesnę formą ir 1 valandai perkelkite į šaldiklį.

REKLAMA

Tuo tarpu paruoškite medaus – citrinos želė. Leiskite želatinai išbrinkti. Vandens, medaus ir cukraus mišinį įkaitinkite. Į karštą mišinį įpilkite citrinos sulčių ir išbrinkusios želatinos bei gerai išmaišykite.

REKLAMA

Paimkite formą su sausainių pagrindu. Ant jo užpilkite 1/3 likusios skystos želė ir leiskite sustingti.

Iš šaldiklio grietinėlės ir šokolado sluoksnį padėkite ant balto želė sluoksnio per patį vidurį.

REKLAMA

Ant kraštų uždėkite vaisių ir uogų gabaliukų. Pasižymėkite linijas peiliu, kad galėtumėte gražiai paskleisti vaisius ant paviršiaus.

REKLAMA

Padalinkite vaisius ir uogas į būsimas dalis ir gražiai juos išdėliokite.

REKLAMA

Supilkite medaus – citrinos želė. Laikykite šaldytuve apie 3-4 valandas.

REKLAMA

Želė desertą iš formos išimti galite su karštu rankšluosčiu.

REKLAMA

Tai ne tik labai gražus, bet ir labai skanus pyragas!

REKLAMA

Vaizdo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].