Puikus cukinijų padažas žiemai – išbandykite šį receptą. Šį receptą jums radome internete ir tai tikrai labai skanu!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1,5 kg cukinijų
  • 1,2 kg pomidorų
  • 1,5 kg paprikų
  • 0,8 kg svogūnų
  • 0,8 kg morkų
  • 10-12 skiltelių česnako
  • 2 aitriųjų paprikų
  • 1 šaukšto druskos (kad morkos išleistų sultis)
  • 1 šaukštelio malto imbiero
  • 6 šaukštelių druskos
  • 7-8 šaukštelių rudojo cukraus
  • 70 ml obuolių sidro acto

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Pirmiausia paruoškite visus ingredientus.

REKLAMA

Tada aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną.

REKLAMA

Nuvalytas morkas sutarkuokite arba susmulkinkite su virtuviniu kombainu.

REKLAMA

Į svogūnų masę suberkite morkas.

Įberkite druskos ir troškinkite, kol morkos suminkštės.

REKLAMA

Taip pat supjaustykite pomidorus ir paprikas.

REKLAMA

Į puodą sudėkite pomidorus ir paprikas.

REKLAMA

Taip pat sudėkite ir česnaką.

REKLAMA

Cukinijas nulupkite ir taip pat sutarkuokite su virtuviniu kombainu. Įpilkite druskos ir palaukite 10 minučių, kol išsiskirs sultys.

REKLAMA

Tada iš cukinijų išspauskite sultis ir supilkite jas į puodą.

REKLAMA

Virkite dar 10 minučių.

REKLAMA

Tada sutrinkite ir įpilkite cukraus, imbiero, acto ir suberkite likusią druską.

Supilkite karštą mišinį į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite steriliu dangteliu.

REKLAMA

Leiskite atvėsti.

REKLAMA

REKLAMA

Paruoštą padažą laikykite tokiose sąlygose, kaip ir klasikines uogienes.

Vaizdo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].