Toks sūrio pyragas – lengvai paruošiamas, prabangus ir išraiškingo skonio. Labai dažnai juo gardžiuotis turbūt būtų per didelis savęs lepinimas, ypač – pavasariui artėjant, tačiau pyragas puikiai tiks ypatingoms šeimos šventėms ar tuo atveju, jei norėtumėt nustebinti vakare ateinančius draugus…

REKLAMA

Pirmiausiai pasiruošiame ir kepimo popieriumi išklojame kepimo indą. Aš naudojau 24 cm skersmens formą nuimamais kraštais.

REKLAMA
Pagrindui:
      • digestive sausainiai: 300 gramų (tinka ir “Selga” be priedų)
      • tirpintas sviestas: 150 gramų
Kremui:
      • ricotta sūris: 350 gramų
      • kambario temperatūros mascarpone sūris: 250 gramų
      • cukraus pudra: 50 gramų (maždaug trečdalio stilkinės)
      • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
      • kava: 40-60 mililitrų (arba šokoladinis likeris)
      • tarkuotas juodas šokoladas: 150 gramų
Papuošimui:
    • juodojo šokolado drožlės: 100 gramų
  1. Iš pradžių formą išklojame su folija. Maisto smulkintuvu sutriname visus sausainius. Tada sumaišome gautus trupinius su sviestu bei išklojame formos dugną ir kraštelius. Įdedame į šaldytuvą, kol pasiruošime įdarą.
  2. Tuomet dideliame dubenyje gerai ištriname ricotta sūrį mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa. Suberiame cukraus pudrą, mascarpone sūrį, vanilę bei likerį (arba kavą). Gerai išmaišome, suberiame sutarkuotą šokoladą, vėl išmaišome. Supilame gautą sūrių – šokolado masę į formą ant pagrindo. Padedame į šaldytuvą bent jau 60 minučių.
  3. Po to papuošiame šokolado drožlėmis (jas galite gauti šokolado plytą perbraukdamos peilio ašmenimis). Skanaujame!

Šaltinis

WorldRecipes

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].