Norite išties gardaus deserto?

REKLAMA

Tuomet privalote paragauti šį karamelinį sūrio pyragą!

REKLAMA

Pagal šį receptą pagaminti mane įkvėpė mano geros draugės karamelinis desertas, bet aš jį pritaikiau pagal savo skonį.

Desertas yra labai labai skanus!

REKLAMA

Jums reikės:

Pagrindui:

REKLAMA
  • 250 g karamelinių sausainių
  • 120 g sviesto

Kremui:

REKLAMA
  • 500 g minkštos varškės
  • 250 g maskarponės
  • 250 ml augalinės plaktos grietinėlės
  • 120 g cukraus pudros

Karamelei:

  • 130 g cukraus
  • 70 g sviesto
  • 100 ml plakamos grietinėlės
  • 23 cm skersmens pyrago formos

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Pirmiausia paruoškite sūrio pyrago pagrindą.

REKLAMA

Karamelinius sausainius sutrinkite smulkintuvu.

Sudėkite ištirpintą sviestą į dubeny ir gerai išmaišykite rankomis, kad sausainių mišinys susijungtų.

REKLAMA

Mišinį paskleiskite į kepimo formą ir padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite kremą:

REKLAMA

Sumaišykite varškę su cukraus pudra ir maskarpone.

REKLAMA

Kitame dubenyje išplakite grietinėlę iki standžios masės ir rankomis įmaišykite į kreminio sūrio masę.

Sluoksniuokite kremą ant sausainių pagrindo, atšaldykite ir paruoškite karamelę.

REKLAMA

Puode nuolat maišydami cukrų, leiskite jam ištirpti.

Atsargiai supilkite grietinėlę ir maišykite, kol gausis vientisa karamelė.

REKLAMA

Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti, kad karamelė būtų dar šilta (skysta), bet nebe karšta.

REKLAMA

Tiesiog užpilkite ant sūrio pyrago viršaus ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.

REKLAMA

Pabaigoje galite papuošti smulkintais sausainiais.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].