Koldūnai yra patiekalas, kuris nereikalauja per daug laiko. Juos galima tiekti ant stalo paprastą dieną ir per šventes.
Deja, dabar vis mažiau žmonių nori minkyti koldūnus. Juk daug lengviau nueiti ir nusipirkti paruoštus koldūnus artimiausioje parduotuvėje.
Tačiau kai norisi pasimėgauti skaniais koldūnais, bet tingisi juos lipdyti, viską galite padaryti pagal įdomų receptą ir pagaminti nuostabų patiekalą. Parduotuvės prekės nebus tokios naudingos, nes vis dėlto tai – pusgaminiai.
Reikės:
3 stiklinių miltų
1 kiaušinio
23 stiklinių vandens
gabalo jautienos ir gabalo kiaulienos
svogūnų
druskos
pipirų
Paruošimo būdas:
Būtina persijoti miltus. Padarykite miltuose duobutę ir įmuškite kiaušinį bei supilkite vandenį. Išmaišykite.
Leiskite tešlai pailsėti maždaug pusę valandos. Šiuo metu nelieskite jos.
Užsiimkite malta mėsa. Į maltą mėsą (0,5 – kiauliena, 0,5 – jautiena) įberkite druskos, supjaustytų svogūnų ir pipirų.
Praėjus 30 minučių, iškočiokite tešlą. Ji turi būti plona, kad sluoksnis būtų 1 mm ir ne daugiau.
Ant iškočiotos tešlos uždėkite įdarą ir susukite į ritinį. Įgnybkite galuose (tai labai svarbu!).
Peiliu supjaustykite ritinius. Jie bus tingūs koldūnai.
Tada galite virti, kaip jums patinka: mikrobangų krosnelėje, garuose arba vandenyje.
Galima ir taip: įdėti koldūnus į keptuvę, kur jau sudėtos morkos ir česnakai.
Iš viršaus apipilkite padažu (grietinė + apynių prieskonių mišinys). Ant kiekvieno koldūno uždėkite 1 nedidelį sviesto gabalėlį.
Troškinkite keptuvėje, uždengę dangčiu, kol skystis visiškai išgaruos. Tada dėkite į lėkštes, apibarstykite krapais ir mėgaukitės.
Skanaus!
