Puikus užkandis, garnyras prie pietų ar vakarienės ar net kaip atskiras patiekalas!

REKLAMA

Reikės:

500 g šviežių bulvių;

REKLAMA

20 g svogūnų laiškų;

2 šaukštų garstyčių grūdelių;

REKLAMA

šaukštelio citrinos sulčių;

3 šaukštų aliejaus (1 padažui, 2 – bulvėms kepti);

REKLAMA

šaukštelio medaus;

100 g konservuotų kukurūzų;

REKLAMA

100 g pomidorų ar grybų (pasirinktinai);

vienos morkos;

REKLAMA

patinkančių žalumynų (salotų ar kitokių lapų);

prieskonių (druskos, pipirų ar kitokių pagal skonį).

REKLAMA

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite medų, 2 šaukštus augalinio aliejaus, visus prieskonius. Įpilkite pusę šaukšto citrinos sulčių ir sudėkite žalias bulvės. Gerai sumaišykite.

REKLAMA

Kai bulvės įsigers padaže, paskleiskite jas ant kepimo skardos ir kepkite, kol gražiai apskrus. Taip pat supjaustykite morkas ir apkepkite keptuvėje.

REKLAMA

Supjaustykite svogūnų laiškus, pomidorus arba grybus, jei naudosite juos. Nupilkite vandenį iš kukurūzų. Sumaišykite kukurūzus, pomidorus arba grybus, likusį aliejų, garstyčias, likusias citrinos sultis ir supjaustytus svogūnus.

REKLAMA

Pridėkite žalumynų ir morkų. Kai bulvės šiek tiek pravės, sudėkite ir jas prie kitų ingredientų mišinio. Sumaišykite, ir salotos paruoštos.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].