Kopūstai, kepami su pomidorais ir kiaušinių įdaru, gali būti puikus garnyras prie mėsos arba lengvas patiekalas pietums ar vakarienei.

REKLAMA

Šio kopūstų troškinio skonis yra neįtikėtinas – švelnus ir labai sultingas, pomidorai palieka nuostabų poskonį.

REKLAMA

Receptas labai lengvas ir greitas, tad nereikės prie puodų stovėti kelias valandas.

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA

Švieži kopūstai – 500 gramų;

REKLAMA

pomidorai – 200 gramų;

REKLAMA

kiaušiniai – 5 vnt.;

REKLAMA

grietinė – 2 valgomieji šaukštai;

REKLAMA

česnakas – 1 skiltelė;

REKLAMA

sviestas – 50 g + aptepimui;

REKLAMA

druska, juodieji pipirai pagal skonį;

REKLAMA

Provanso žolelės pagal skonį;

REKLAMA

švieži žalumynai.

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Nuo kopūstų nuimkite viršutinius lapus, nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite dideliais 2-3 cm griežinėliais.

REKLAMA

Supjaustykite pomidorus ir susmulkinkite žalumynus.

REKLAMA

Ištirpinkite sviestą keptuvėje, sudėkite kopūstus ir kepkite, kol apskrus iki rudumo.

REKLAMA

Tuomet nuimkite kopūstus nuo ugnies.

REKLAMA

Išplakite kiaušinius šakute, sudėkite susmulkintus česnakus, grietinę, druską, pipirus ir vėl išmaišykite.

REKLAMA

Kepimo formą ištepkite sviestu, sudėkite kopūstų gabaliukus, pomidorų griežinėlius, supilkite kiaušinių masę ir apibarstykite šviežiomis žolelėmis.

REKLAMA

Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros 20-25 minutes.

REKLAMA

Patiekite patiekalą šiltą.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].