Neišmeskite mažiau saldžių arbūzo dalių. Štai, ką skanaus galima iš jų pagaminti!

Arbūzas yra fantastiška atgaiva vasarą. Tačiau visi teikia pirmenybę saldžioms raudonoms dalims, o kuo arčiau žievės – tuo mažiau saldu darosi. Todėl dažnai išmetame ne tik žievę, bet ir dalį minkštimo. Nuo šiol būtinai neišmeskite tokių gabalėlių ir išbandykite šią arbūzų-apelsinų uogienę.

REKLAMA

Reikės

  • 600 g arbūzo minkštimo
  • 500 g cukraus
  • 1 citrinos
  • 2 apelsinų

Gaminimas

Nuimkite arbūzo minkštimą nuo žievės ir supjaustykite mažais gabalėliais. Pabarstykite cukrumi, užpilkite citrinos sultimis, sumaišykite, uždenkite maistine folija ir nakčiai palikite šaldytuve.

REKLAMA

Kitą dieną į puodą sudėkite arbūzo minkštimą su citrinos sultimis ir pridėkite du apelsinus, supjaustytus mažesniais gabalėliais.

REKLAMA

Lai verda su dangčiu ant mažos liepsnos 45 minutes. Nepamirškite maišyti. Leiskite atvėsti. Supilkite į stiklainį ir uogienė yra paruošta.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].