Neįprastas receptas: konservuoti žali pomidorai

Pagal šį receptą nereikia nieko virti. Tai yra pats naudingiausias ir labai skanus patiekalas, kai reikia panaudoti žalius pomidorus! Vienintelis pavojus tai, kad iki žiemos šių gėrybių gali ir nelikti – suvalgysite per kokį mėnesį!

REKLAMA

Sudėtis

  • 1 kg žalių pomidorų
  • 2 česnakų galvutės
  • virintas atšaldytas vanduo

Kiekvienam stiklainiui

  • 60 ml obuolių sidro acto (4 šaukštai)
  • 0,5 šaukštelio cukraus
  • 1 šaukštelis su kaupu + 1 šaukštelis be kaupo druskos

Pomidorus supjaustykite, kaip norite. Stiklainius ir dangčius praskalaukite ir išdžiovinkite. Paskirstykite susmulkintus česnakus ir pomidorus į kiekvieną stiklainį.

REKLAMA

Į kiekvieną stiklainį supilkite actą, druską ir cukrų. Kiekis gali skirtis pagal jūsų skonį.

REKLAMA

Užpilkite virintu atšaldytu vandeniu, kad jis padengtų pomidorus. Užsukite dangtelius, papurtykite, kad ingredientai sumaišytų.

REKLAMA

Laikykite vėsioje, sausoje vietoje, kur nėra saulės, 25 dienas. Po šio laikotarpio galite paragauti. Pomidorai bus visiškai paruošti ir labai skanūs! Atidarytą stiklainį laikykite šaldytuve.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].