Išbandykite šį koldūnų receptą! Ypač skanu su kalakutiena.

REKLAMA

Sudėtis:

600 g miltų

REKLAMA

200 ml kefyro

1 kiaušinis

REKLAMA

1 šaukštelis sodos

500 g maltos mėsos

REKLAMA

1 svogūnas

4-5 skiltelės česnako

REKLAMA

krapai

druska

REKLAMA

pipirai

lauro lapeliai

REKLAMA

Gaminimas:

Pradėkite nuo tešlos. Įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos, supilkite šiek tiek šiltą kefyrą. Pridėkite dalį sodos, gerai išmaišykite ir palikite 15 minučių ramybėje.

REKLAMA

Tuo metu nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite krapus, prieš tai pašalinę stiebus. Sudėkite į kefyro masę ir išmaišykite.

REKLAMA

Palaipsniui supilkite miltus. Tešlą minkykite rankomis.

REKLAMA

Apvyniokite tešlą rankšluosčiu ir palikite stovėti 20 min.

REKLAMA

Pabarstykite maltą mėsą druska, maltais juodaisiais pipirais, suberkite susmulkintus svogūnus ir česnako skilteles. Iš anksto užvirkite maždaug 50 ml vandens su pora laurų lapų.

REKLAMA

Kai šiek tiek atvės, supilkite tirpalą į maltą mėsą ir kruopščiai išminkykite. Aštrus aromatas sustiprins skonį ir suteiks įdarui sultingumo.

REKLAMA

Pailsėjusią tešlą minkome dar kartą. Šįkart kočiojame ant kieto paviršiaus. Jums patogiu būdu iš tešlos išpjaukite apskritimus.

REKLAMA

Iš maltos tešlos drėgnais delnais suformuokite rutuliukus ir dėkite juos į tešlos apskritimus. Uždenkite galus.

REKLAMA

Koldūnus virkite pasūdytame vandenyje kartu su keliais lauro lapeliais. Kai iškils į paviršių, pavirkite dar 5-7 minutes.

REKLAMA

Koldūnus galite patiekti su padažu. Ištirpinkite sviestą, pridėkite susmulkinto česnako ir maltų pipirų.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].