Home Mėsos patiekalai Paukštienos patiekalai Neįprastas receptas: koldūnai iš tešlos su žolelėmis. Skanumėlis!

Neįprastas receptas: koldūnai iš tešlos su žolelėmis. Skanumėlis!

0
Neįprastas receptas: koldūnai iš tešlos su žolelėmis. Skanumėlis!

Išbandykite šį koldūnų receptą! Ypač skanu su kalakutiena.

Sudėtis:

600 g miltų

200 ml kefyro

1 kiaušinis

1 šaukštelis sodos

500 g maltos mėsos

1 svogūnas

4-5 skiltelės česnako

krapai

druska

pipirai

lauro lapeliai

Gaminimas:

Pradėkite nuo tešlos. Įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos, supilkite šiek tiek šiltą kefyrą. Pridėkite dalį sodos, gerai išmaišykite ir palikite 15 minučių ramybėje.

Tuo metu nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite krapus, prieš tai pašalinę stiebus. Sudėkite į kefyro masę ir išmaišykite.

Palaipsniui supilkite miltus. Tešlą minkykite rankomis.

Apvyniokite tešlą rankšluosčiu ir palikite stovėti 20 min.

Pabarstykite maltą mėsą druska, maltais juodaisiais pipirais, suberkite susmulkintus svogūnus ir česnako skilteles. Iš anksto užvirkite maždaug 50 ml vandens su pora laurų lapų.

Kai šiek tiek atvės, supilkite tirpalą į maltą mėsą ir kruopščiai išminkykite. Aštrus aromatas sustiprins skonį ir suteiks įdarui sultingumo.

Pailsėjusią tešlą minkome dar kartą. Šįkart kočiojame ant kieto paviršiaus. Jums patogiu būdu iš tešlos išpjaukite apskritimus.

Iš maltos tešlos drėgnais delnais suformuokite rutuliukus ir dėkite juos į tešlos apskritimus. Uždenkite galus.

Koldūnus virkite pasūdytame vandenyje kartu su keliais lauro lapeliais. Kai iškils į paviršių, pavirkite dar 5-7 minutes.

Koldūnus galite patiekti su padažu. Ištirpinkite sviestą, pridėkite susmulkinto česnako ir maltų pipirų.

Skanaus!

Šaltinis

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].