Siūlome laukiant švenčių pasigaminti ką nors naujo. Šis užkandis tikra nepaliks abejingų, mėsa su džiovintais vaisiais – pasakiškai skanu!

REKLAMA

Ingredientai:

  • vištienos šlaunelių mėsa – 1 kg;
  • vištienos filė – 1 kg;
  • prieskoniai;
  • bet koks skystis pagal skonį (pienas, vanduo ar kt.) 1 kilogramui mėsos – 80 mililitrų;
  • druska 1 kilogramui mėsos – 1,5 arbatinio šaukštelio;
  • džiovinti abrikosai ir džiovintos slyvos;
  • garstyčios – pagal skonį.

Paruošimas:

Supjaustykite mėsą smulkiais gabalėliais, apibarstykite druska ir prieskoniais ir užpilkite skysčiu (vandeniu, pienu ir kt.).

REKLAMA

Minkykite viską iki vientisos masės.

Dalį gautos masės sudėkite ant lentelės, ant viršaus uždėkite džiovintus abrikosus ir slyvas, tuomet vėl uždėkite mėsos sluoksnį.

REKLAMA

pusryčiai, užkandis

Iš mėsos vyniokite dešrą ir sudėkite į kepimo maišelius.

REKLAMA

Tada perkelkite viską į puodą, užpilkite vandeniu ir uždenkite dangčiu.

Virkite ant silpnos ugnies apie valandą.

REKLAMA

Paruoštą dešrą įdėkite į ledinį vandenį ir atvėsinkite. Padėkite nakčiai į šaldytuvą, tada supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].