Obuoliai yra visiems prieinamas vaisius, iš kurio galima pagaminti labai daug skanių patiekalų.

REKLAMA

Obuoliai naudojami ne tik desertams. Šio vaisiaus skonis ypač įdomus, kai jis sumaišomas su kitais ingredientais.

REKLAMA

Mes siūlome 5 receptus, kurie tikrai padės kitaip pažvelgti į obuolius.

REKLAMA

1. Raudonieji kopūstai su keptais obuoliais

REKLAMA

Jums reikia troškinti raudonuosius kopūstus ir tuo pačiu metu kepti cukinijų ir obuolių skilteles orkaitėje.

REKLAMA

Taip pat galite kepti svogūnų žiedus, jei jie jums patinka. Kai viskas bus paruošta, sudėkite ingredientus ant lėkštės, nemaišykite produktų tarpusavyje.

REKLAMA

Apipilkite produktus alyvuogių aliejumi ir apšlakstykite citrinų sultimis.

REKLAMA

2. Įdaryti kepti obuoliai

Naudingas receptas, todėl dažnai įtraukiamas į sveikos mitybos racioną.

REKLAMA

Iš obuolio reikia išpjauti šerdį, o į jo vietą įpilti kelis šaukštus cukraus (pagal skonį), cinamono ir graikinių riešutų.

REKLAMA

Kepimas užtruks 30–40 minučių, tačiau periodiškai tikrinkite savo desertą.

REKLAMA

3. Salotos su obuoliais ir mocarela

REKLAMA

Jums reikės: špinatų, salotų lapų, graikinių riešutų, mažų mocarelos gabaliukų, obuolių.

REKLAMA

Obuolius reikia supjaustyti plonomis riekelėmis, o sumaišyti su spanguolių padažu jie taps švelnūs ir minkšti.

REKLAMA

Padažui paruošti reikalingi ingredientai: 500 gramų šviežių ar šaldytų spanguolių, 200 gramų cukraus, 1 apelsino sultys, 50 mililitrų vandens, 1 šaukštelis muskato.

REKLAMA

Visiškai nebūtina užpilti salotų padažu, geriau palikti jį atskirame inde ir kai valgysite, įsidėsite jo tiek, kiek norite.

REKLAMA

4. Salotos su obuoliais ir moliūgais

Receptas yra labai paprastas: supjaustykite kubeliais moliūgą, obuolius ir avokadus.

REKLAMA

Galite visa tai apibarstyti saulėgrąžų sėklomis ir papuošti mėtomis ar baziliku.

REKLAMA

Šių salotų šviežumas suteiks gyvybingo ir malonaus skonio įspūdį.

REKLAMA

Į receptą taip pat galite įtraukti graikinius riešutus.

REKLAMA

5. Švieži įdaryti obuoliai

REKLAMA

Kepimas yra įprastas dalykas obuoliams, tačiau kai kurie žmonės eksperimentuoja su įdarais ir šviežiais vaisiais.

REKLAMA

Būtina išpjauti šerdį, o į jos vietą galite supilti varškę ir graikinius riešutus. Pagal skonį galite pridėti cukraus ir cinamono.

REKLAMA

Šis desertas suteiks šviežiems obuoliams subtilaus skonio.

REKLAMA

Turgus ir parduotuvės yra pilnos paprastų gaminių, kuriuos galima paversti tikrais skanėstais.

REKLAMA

Obuoliai yra puikus to įrodymas. Virtuvėje galite ir turėtumėte eksperimentuoti, todėl pradėkite nuo vieno naudingiausių vaisių.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].