Svarbiausia – pasirinkti gerą keptuvę šiems nuostabiems blynams kepti. Patartina juos gaminti sausoje keptuvėje, nepridėjus aliejaus: tai triukas, kaip išsikepti skanių amerikietiškų blynų.

REKLAMA

Jie valgomi pusryčiams, gardinami grietine, medumi, šokoladu, uogomis ar sirupu. Patiekiami su vaisiais, riešutais, lengvai apibarstyti cukraus pudra ar užpilti šiltu sviestu – jie skanūs bet kokia forma.

REKLAMA

Sudėtis:

5 kiaušiniai

REKLAMA

60 g miltų

70 g cukraus

REKLAMA

0,5 šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

REKLAMA

žiupsnelis druskos

Gamyba:

Sumaišykite 5 kiaušinio trynius su 40 g cukraus, šiek tiek druskos, kepimo milteliais ir vanilės ekstraktu. Į masę įpilkite miltus.

REKLAMA

Išplakite kiaušinių baltymus su 30 g cukraus. Švelniai pamaišykite ir vėl išplakite. Tada sumaišykite baltymų ir trynių masę.

REKLAMA

Įkaitinkite keptuvę. Tešlą dėkite mažais kiekiais, uždenkite keptuvę 2 minutėms.

REKLAMA

Pakelkite dangtelį, įpilkite šiek tiek daugiau tešlos ant kiekvieno blyno, apverskite blynus ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.

REKLAMA

Geriausia gaminti tokius sodrus blynelius be mielių sausoje keptuvėje, bet jei tešla prilimpa prie keptuvės paviršiaus, galite įpilti šiek tiek augalinio aliejaus, ir padėti iškeptus blynus ant servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių.

REKLAMA

Geriausia tokius blynus patiekti karštus!

REKLAMA

Be galo skanus patiekalas, kuris tuoj dings nuo stalo!

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].