Puikus cukinijų užkandis, kurį galite paruošti per kelias minutes ir kurio skonis tiesiog fantastiškas! Jis taip pat labai gražiai atrodo ir yra labai skanus.

REKLAMA

Šį receptą radome „YouTube“ kanale.

REKLAMA

Jums reikės:

Pagrindui reikės:

REKLAMA
  • Cukinijų – 2 vnt. (800 g)
  • Kiaušinių – 3 vnt.
  • Grietinės – 2 šaukštų
  • Druskos pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
  • Miltų – 4-5 šaukštų

Įdarui reikės:

  • Kreminio tepamo sūrio – 200 g
  • Česnakų – 3 skiltelių
  • Pomidorų – 2-3 vnt.
  • Įvairių žolelių pagal savo skonį
  • Druskos ir pipirų

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  • Paimkite 2 jaunas mažas cukinijas, nupjaukite galus ir sutarkuokite su stambia tarka.

  • Sutarkuotas cukinijas suberkite į dubenį, pasūdykite ir palikite 10-15 minučių pastovėti.
  • Tuo tarpu paruoškite likusius tešlos ingredientus.
  • Į dubenį įmuškite 3 kiaušinius, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį, ir lengvai išmaišykite kiaušinių masę.
  • Tada įdėkite 2 didelius šaukštus grietinės ir išmaišykite.
  • Po 10 minučių cukinijos išskirs pakankamai sulčių, tada jas gerai išspauskite ir įmaišykite į kiaušinių mišinį.
  • Vėliau įdėkite 4 šaukštus miltų ir išmaišykite tešlą.
  • Ant kepimo skardos, kurios matmenys 30 × 40 cm, patieskite kepimo popierių.

REKLAMA
  • Supilkite tešlą ant kepimo skardos ir tolygiai paskirstykite ją ant paviršiaus. Jei nesate įsitikinę gera savo kepimo popieriaus kokybe, geriau jį papildomai patepkite saulėgrąžų aliejumi.
  • Įdėkite ruošinį į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, ir kepkite 20-25 minutes.
  • Tuo tarpu galite pasiruošti įdarą.
  • Vietoj kreminio sūrio galite naudoti tepamą sūrį, į kurį įdėkite trintuve sutraiškytas 3 česnako skilteles ir jas gerai išmaišykite.
  • Kad būtų lengviau sumaišyti įdarą, likus pusvalandžiui iki ruošimo, išimkite sūrį iš šaldytuvo.
  • Pomidorus supjaustykite labai plonais griežinėliais.
  • Iš žalių žolelių geriausia naudoti šviežius žalius bazilikus.
  • Taip pat tinka krapai, petražolės ar kalendra.
  • Kai cukinijos pagrindas bus paruoštas, išimkite jį iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti.
  • Tada atsargiai, lėtai nuimkite kepimo popierių ir pradėkite tepti įdarą.
  • Tada ant įdaro pabarstykite šviežio kapoto baziliko ir uždėkite pomidorų gabaliukus.

  • Tvirtai susukite į ritinį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą.
  • Tada supjaustykite gabalėliais ir patiekite ant stalo.
  • Vyniotinis puikiai išlaiko savo formą, yra minkštas, sultingas ir labai skanus. Šis užkandis puikiai tinka šventiniam stalui.
  • Gero apetito!

Vaizdo medžiaga:

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].