Šis receptas iš „YouTube“ kanalo yra tikrai puikus! Rezultatas jus maloniai nustebins, šis desertas yra skanus ir greitai paruošiamas, o ši sausainių forma yra labai populiari.

REKLAMA

Šiuos sausainius galite gražiai papuošti ir jie yra labai skanūs su namine uogiene ar džemu.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 100 ml natūralaus jogurto
  • 500 g paprastų miltų
  • 250 g sviesto arba kitų riebalų
  • 2 pakelių vanilinio cukraus
  • 1/2 stiklinės cukraus pudros
  • uogienės suklijavimui
  • cukraus pudros papuošimui

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite birius ingredientus – persijotus miltus, cukraus pudrą.

Tada sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir jogurtą, paruoškite vientisą tešlą, kurią suformuokite į kepalo formą ir suvyniokite į maistinę plėvelę.

REKLAMA

Palikite 1 valandą pabūti šaldytuve arba, jei lauke yra šalta, galite palikti ant palangės.

Tada iškočiokite tešlą ir išspauskite su formelėmis, išspaustus gabaliukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

REKLAMA

Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Kepimo trukmė priklauso nuo tešlos storio ir formų dydžio, todėl  kepimo eigą turite stebėti.

REKLAMA

Be reikalo ilgai nekepkite, kad tešla per daug neišsausėtų, nes tada bus kieta.

REKLAMA

Iškeptus sausainius pertepkite su uogiene.

REKLAMA

Norėdami gražiai dekoruoti, pusę pusmėnulio aptepkite uogiene, apibarstykite smulkintuose riešutuose, o kitą pusę aptepkite šokoladu.

REKLAMA

Galiausiai galite papuošti baltu šokoladu.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].